Koktajle do zadań specjalnych – wywiad z dr n. o zdr. Hanną Stolińską

ABC prawidłowego żywienia

Red.: Pani Doktor, już od wielu lat lat mamy możliwość zagłębiać się w lekturę przystępnych poradników zdrowego odżywiania Pani autorstwa, zarówno tych skierowanych do specjalistów dietetyki, jak i pacjentów. Koktajle do zadań specjalnych to już 13. książka napisana przez Panią. Tym razem postanowiła Pani pokazać czytelnikom i czytelniczkom, że za pomocą niepozornych koktajli możemy krok po kroku poprawić funkcjonowanie całego organizmu. Proszę opowiedzieć, jak narodził się pomysł na Koktajle do zadań specjalnych?
Dr Hanna Stolińska:
Potwierdzam, to moja 13. książka i przyznam, że bardzo mocno zastanawiałam się, czy w ogóle ją napisać, akurat na ten temat, w formie poradnika kulinarnego. Moje dotychczasowe publikacje były bardzo merytoryczne – 
pisane z perspektywy dietetyka, ale również naukowca. Opisywałam w nich nieco bardziej złożone tematy, łącząc teorię z praktyką w kontekście dietoterapii w konkretnych...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!

Przypisy

    Dr n. o zdr. Hanna Stolińska - Dietetyk kliniczny. Przez siedem lat pracowała w Instytucie Żywności i Żywienia. Obecnie prowadzi własny gabinet. Pomaga osobom z problemem nadwagi i otyłości, cierpiącym na choroby dietozależne, między innymi: insulinooporność, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, choroby stawów, zaburzenia lipidowe, osteoporoza, choroby jelit oraz będącym na dietach alternatywnych (ze szczególnym uwzględnieniem diet roślinnych). Prowadzi również szkolenia dla dietetyków i lekarzy oraz wykłady dla dzieci, rodziców i osób starszych. Współpracuje z Narodowym Programem Zdrowia i przy realizacji kampanii społecznych. Bierze udział w programach i projektach naukowo- badawczych. Przekazuje wiedzę żywieniową również poprzez liczne wystąpienia telewizyjne, i radiowe oraz pisanie artykułów naukowych i popularnonaukowych. Autorka artykułów naukowych i popularnonaukowych, autorka lub współautorka cenionych książek o odżywianiu.

    mgr dietetyki, absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu i studentka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie; project manager w redakcji czasopisma specjalistycznego o zdrowym odżywianiu „Food Forum”, autorka programów i koordynator kursów, konferencji, webinariów i innych projektów specjalnych w dziedzinie dietetyki i nauk medycznych

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI