Dołącz do czytelników
Brak wyników

ZDOBĄDŹ WIEDZĘ, INSPIRACJE I POMOC INNYCH DIETETYKÓW!

 

Branżowe Profesjonalne SZKOLENIA ONLINE, to aż godzinne webinary z autorami artykułów Food Forum:

dietetykami praktykami,
lekarzami medycyny,
doradcami żywieniowymi,
trenerami personalnymi.

 

BĄDŹ W KONTAKCIE  AUTORAMI I INNYMI CZYTELNIKAMI!

Branżowe Profesjonalne SZKOLENIA ONLINE to jedyna taka okazja, aby poszerzyć swoją wiedzę dietetyczną, zdobytą podczas lektury artykułu, poprzez rozmowę z jego autorem i wymianę doświadczeń z innymi Czytelnikami! Dwa razy w miesiącu dajemy Wam okazję do poszerzania swojej wiedzy w domowym zaciszu i dyskusji na ważne dla Was tematy.

 

 

 

 

SZKOLENIA PRZEPROWADZILI JUŻ DLA PAŃSTWA:

mgr Paulina Ihnatowicz

dr n. biol. Patrycja Szachta mgr inż. Michał Taisner dr n. med. Marta Pelczyńska mgr Marta Grabowska Szymańska

dr n.med. Magdalena
Cubała-Kucharska

Łukasz Sieńczewski

mgr Karolina Karabin
dr hab. inż. Joanna
Kobus – Cisowska
Prawnik Grzegorz Sieńczewski

mgr Denim Jan Sporny

Prof. UPP dr hab. Daria Szymanowska

dr n med. Angelika Kargulewicz

dr n. biol. Joanna
ojsiat

mgr Alina Niezgódka Adam Wrzaskowski
mgr Marta Kuśnierczak mgr Monika Cyprian dr n. med. Anna Barticka mgr inż. Paula Nagel mgr inż Paulina Maciejewska dr hab. inż. Krzysztof Pilarski mgr Joanna Cieślik mgr Magdalena Wanat
   

 

mgr Beata Erazmus Marta Skoczeń mgr Aleksandra Telichowska mgr Damian Grądzki

lic. Olga Wojciechowska

mgr Daria Kotek


Co zyskasz dzięki Branżowym Profesjonalnym SZKOLENIOM ONLINE z autorami Food Forum:

Uzyskasz odpowiedzi specjalistów na najbardziej nurtujące zagadnienia, które znalazłeś w ich tekstach, lub które chciałbyś z nimi skonsultować

  Po ukończeniu SZKOLENIA ONLINE będziesz wiedział jak w praktyce zastosować wiedzę dietetyczną, którą autorzy zawarli w artykułach
     
Wejdziesz w dyskusję z pozostałymi uczestnikami SZKOLENIA ONLINE i będziesz mógł poznać ich punkt widzenia na dane zagadnienie żywieniowe   Na potrzeby uczestnika istnieje możliwość wystawienia zaświadczenia o odbytym SZKOLENIU ONLINE

 

W RAMACH TYCH SZKOLEŃ OMÓWILIŚMY JUŻ TAKIE TEMATY JAK:

  1. Postępowanie żywieniowe w zespole policystycznych jajników (PCOS) – dr n med. Angelika Kargulewicz
  2. Fakty i mity o nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej – część 1 – mgr Marta Grabowska Szymańska i mgr Karolina Karabin
  3. Fakty i mity o nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej – część 2 – mgr Marta Grabowska Szymańska i mgr Karolina Karabin
  4. Psychologia jedzenia – kiedy konsumpcja nie jest spowodowana poczuciem głodu – mgr Denim Jan Sporny
  5. Mikrobiota dziecka, czyli probiotyki od pierwszych dni życia – dr n. biol. Patrycja Szachta
  6. SIBO, a zatrucia metalami ciężkimi i toksynami środowiskowymi - dr n.med. Magdalena Cubała-Kucharska
  7. Podawanie kroplówek witaminowych w świetle prawa – Prawnik Grzegorz Sieńczewski
  8. Alkohol – wróg czy przyjaciel? – Łukasz Sieńczewski
  9. Żelazo - ważny czy mało istotny składnik mineralny? - mgr inż.Michał Taisner
  10. Postępowanie żywieniowe w chorobie Hashimoto – dr n. biol. Joanna Wojsiat, mgr Paulina Ihnatowicz
  11. Pieczywo w diecie – różnorodność smaku i właściwości – dr hab. inż. Joanna Kobus – Cisowska, dr hab. Daria Szymanowska
  12. Co z tym olejem palmowym? – mgr Alina Niezgódka
  13. Niedokrwistość  w nieswoistych zapaleniach jelit – dr n. med. Marta Pelczyńska
  14. Odchudzanie – wsparcie ze strony ziół i substancji pochodzenia naturalnego - Adam Wrzaszkowski
  15. Wpływ porodu na kształtowanie odporności dziecka oraz budowanie mikroflory jelitowej od pierwszych dni życia -  dr n. med. Anna Barticka
  16. Dieta matki karmiącej i suplementacja DHA podczas laktacji - mgr inż. Paula Nagel
  17. Kwas alfa-ketoglutarowy – wyjątkowa molekuła - mgr inż Paulina Maciejewska, dr hab. inż. Joanna Kobus-Cisowska
  18. Żelazo – jakie są objawy jego niedoboru, jak je diagnozować i w jaki sposób uzupełniać zapasy tego kluczowego dla organizmu pierwiastka - mgr inż.Michał Taisner
  19. Mama i maleństwo - kolki niemowlęce - mgr Monika Cyprian
  20. Ile mięsa i przetworów mięsnych w diecie? - dr hab. inż. Krzysztof Pilarski
  21. Choroba Hashimoto a nietolerancja laktozy - mgr Joanna Cieślik
  22. Nowe technologie w przeciwdziałaniu przewlekłym powikłaniom cukrzycy - mgr Marta Kuśnierczak
  23. Oleje śiwata - zdrowie zamknięte w butelce - mgr Magdalena Wanat
  24. Czeremcha – roślina na zimowe przeziębienia i nie tylko… - mgr Aleksandra Telichowska
  25. Przetwory zbożowe – mąki, kasze i makarony w zdrowym żywieniu - mgr Damian Grądzki
  26. Probiotyki w zaparciach - lic. Olga Wojciechowska
  27. Oliwa z oliwek na tle innych tłuszczów- Marta Skoczeń
  28. Ból brzucha, zaparcia i biegunki u dzieci - wpływ probiotykoterapii - mgr Daria Kotek
  29. Postępowanie żywieniowe w PCOS - mgr Beata Erazmus

 

CHCESZ WZIĄĆ UDZIAŁ W SZKOLENIU?

Nic prostszego! Jako prenumerator Superpremium otrzymujesz od nas na swoją skrzynkę e-mail  specjalne hasło dostępu oraz link do szkolenia online wraz z informacją o dacie i godzinie jego rozpoczęcia.

 

POSZERZAJ SWOJĄ WIEDZĘ DIETETYCZNĄ O DOGODNEJ PORZE

Z myślą o pracujących Czytelnikach, nasze Branżowe Profesjonalne SZKOLENIA ONLINE przeprowadzamy w godzinach popołudniowych lub wieczornych, aby jak najwięcej prenumeratorów miało możliwość wzięcia udziału w szkoleniu.

 

NIE MOŻESZ TYM RAZEM WZIĄĆ UDZIAŁU W SZKOLENIU ONLINE? NIC NIE SZKODZI!

Każde przeprowadzone Branżowe Profesjonalne SZKOLENIE ONLINE jest rejestrowane i udostępniane na platformie dla prenumeratorów - wystarczy wejść w "SZKOLENIA ONLINE"  na stronie https://www.food-forum.pl, aby nadrobić zaległości i obejrzeć nagranie ze szkolenia.

 

Wszystkie dotychczasowe szkolenia, są zebrane na naszej platformie dla prenumeratorów w zakładce "SZKOLENIA ONLINE" i można je oglądać o dogodnej dla siebie porze, wielokrotnie do nich wracać i utrwalać zdobyte informacje!

 

KOLEJNE SZKOLENIE DIETETYCZNE ONLINE JUŻ 19 PAŹDZIERNIKA O GODZINIE 17:00

Temat: Obniżenie napięcia mięśniowego a trudność w przyjmowaniu pokarmów u dzieci

Z TEGO ARTYKUŁU DOWIESZ SIĘ:

  • Dlaczego przyjmowanie pokarmów nie jest czynnością prostą.
  • Jaka jest etiologia obniżonego napięcia mięśniowego.
  • Kto powinien wspierać trudności w zakresie przyjmowania pokarmów u dzieci.
  • Jakie mogą być konsekwencje obniżonego napięcia mięśniowego w aspekcie przyjmowania pokarmów.

 

 

 

Prowadzący: mgr Marta Baj-Lieder

 

 

logopeda wczesnej interwencji, terapeuta karmienia, terapeuta integracji sensorycznej; terapeuta metody SOS Approach to Feeding; specjalizuje się w pracy z dziećmi wykazującymi różnorodne trudności z przyjmowaniem pokarmów; współzałożycielka Szkoły Terapii Karmienia Od Pestki Do Ogryzka i Wydawnictwa Pestka i Ogryzek

 

 

Hasło do SZKOLENIA prenumeratorzy wersji Super Premium otrzymają w wiadomości email.

 

Kolejne profesjonalne Konsultacje Dietetyczne ONLINE już wkrótce!