Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe odżywianie

22 sierpnia 2018

Chorwacki przysmak od Podravki

154

Wśród smakoszy prawdziwy Ajvar uznawany jest za wykwintny dodatek do dań niczym warzywny kawior. Miłośnicy tej pasty z pewnością docenią Ajvar Podravki, który swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzewających w słońcu Południowej Europy.

POLECAMY

Ajvar Podravka jest przygotowany w oparciu o oryginalną chorwacką recepturę, dzięki czemu mamy gwarancję, że w każdym słoiczku zamknięty jest prawdziwy smak prosto znad Adriatyku. Produkt jest dostępny w wersji łagodnej i ostrej. Ajvar Podravka nie zawiera glutenu,konserwantów,  aromatów i sztucznych dodatków. Pastę można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do leczo i gulaszów. Znakomicie komponuje się też z sosami – wystarczy dodać jedną lub dwie łyżki Ajvaru Podravka do sosu bolognese. Połączenie papryki i bakłażanów sprawi, że sos nabierze zupełnie nowego charakteru. Ajvar Podravka doskonale smakuje także jako dodatek do kanapki, tostów, pizzy i zapiekanek.  Z powodzeniem można go również użyć do wegańskich oraz wegetariańskich dań.

Ajvar Podravka, łagodny lub ostry, pojemność: 195 g, cena: ok. 5,49 zł. Produkt dostępny jest również w większym opakowaniu, 350g.

 

Przypisy