Chorwacki przysmak od Podravki

Nowości żywieniowe

Wśród smakoszy prawdziwy Ajvar uznawany jest za wykwintny dodatek do dań niczym warzywny kawior. Miłośnicy tej pasty z pewnością docenią Ajvar Podravki, który swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzewających w słońcu Południowej Europy.

POLECAMY

Ajvar Podravka jest przygotowany w oparciu o oryginalną chorwacką recepturę, dzięki czemu mamy gwarancję, że w każdym słoiczku zamknięty jest prawdziwy smak prosto znad Adriatyku. Produkt jest dostępny w wersji łagodnej i ostrej. Ajvar Podravka nie zawiera glutenu,konserwantów,  aromatów i sztucznych dodatków. Pastę można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do leczo i gulaszów. Znakomicie komponuje się też z sosami – wystarczy dodać jedną lub dwie łyżki Ajvaru Podravka do sosu bolognese. Połączenie papryki i bakłażanów sprawi, że sos nabierze zupełnie nowego charakteru. Ajvar Podravka doskonale smakuje także jako dodatek do kanapki, tostów, pizzy i zapiekanek.  Z powodzeniem można go również użyć do wegańskich oraz wegetariańskich dań.

Ajvar Podravka, łagodny lub ostry, pojemność: 195 g, cena: ok. 5,49 zł. Produkt dostępny jest również w większym opakowaniu, 350g.

 

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI