Wiosna to czas, który kojarzy się ze zwiększoną ilością energii i naturą budzącą się do życia. Obserwujemy wzrastające świeże zioła oraz nadziemne części roślin, zawierające związki o wysokiej wartości odżywczej. Spożywając pierwsze wiosenne zioła, zapewniamy swoim organizmom większą witalność, wsparcie układu pokarmowego oraz dostarczamy związki aktywne wspomagające proces detoksykacji [2, 5].
Chociaż prawidłowo funkcjonujący organizm posiada naturalne sposoby samooczyszczania – związki toksyczne neutralizowane są głównie przez wątrobę, a w procesie uczestniczą też nerki, płuca, jelita i skóra, to wiosenna kuracja oparta na wprowadzeniu do jadłospisu ziół o działaniu oczyszczającym i antyoksydacyjnym wspomoże organizm w usuwaniu toksycznych produktów przemiany materii, co w konsekwencji poprawi nasze samopoczucie, wygląd skóry i spowodu...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
- Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
- Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
- Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
- ...i wiele więcej!