Dołącz do czytelników
Brak wyników

Suplementy

8 marca 2018

Witamina C naturalna czy syntetyczna, która jest lepsza?

233

Specjaliści przeprowadzili badania na witaminie pozyskanej z warzyw i owoców: kiwi, czarnej porzeczce i soku z aceroli. Na ich podstawie polecają jej naturalną formę ze względu na obecność dodatkowych składników, które działają  synergistycznie z witaminą C.  Skład i działanie mniej przetworzonej formy produktu naturalnego będzie lepsze. Różnica między poszczególnymi produktami witaminy c może polegać na dodatkowych składnikach, które poprawiają jej wchłanianie.

POLECAMY

Witamina C + BioPerine®
• pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,
• wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym,
• przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
• wspiera utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego,
• zwiększa wchłanianie żelaza,
• pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,
• pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego
funkcjonowania dziąseł i zębów,
• Pieprz czarny (BioPerine®) ma znaczące właściwości przeciwutleniające oraz wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego,
Pieprz czarny (BioPerine®) wspomaga wchłanianie witaminy C.

Suplement diety ACEROLA ORGANIC SUPERIOR zawiera naturalny, organiczny standaryzowany  ekstrakt z owoców aceroli BIO*. Roślina zwana wiśnią z Barbados (łac.Malpighia glabra) to gatunek wiecznie zielonego krzewu, który pochodzi z Ameryki Środkowej i należy do owoców o najwyższej zawartości naturalnej witaminy C. Średnio w każdych 100 gramach świeżych owoców aceroli znajduje się od 1,5 do 2,5 grama naturalnej i dobrze przyswajalnej witaminy C. Acerola to ważny antyoksydant dla systemu immunologicznego. Dodatkowo w owocach aceroli znajdziemy bogactwo składników budulcowych, prowitaminy A oraz tiamina (witamina B1), ryboflawina (witamina B2), niacyna (Witamina PP), wapń, fosfor i żelazo. Suplement przeznaczony jest dla osób dorosłych i młodzieży po 12 roku życia.
* BIO – preparat został przygotowany z półproduktów uprawianych bez użycia
sztucznych nawozów, pestycydów, i genetycznie modyfikowanych nasion.

               

Przypisy