Dołącz do czytelników
Brak wyników

Magazyn poświęcony zagadnieniom zdrowego odżywiania dla dietetyków i konsumentów o wysokim poziomie świadomości żywieniowej

„Food Forum” – największe na polskim rynku wydawniczym czasopismo dietetyczne. Publikujemy artykuły z dziedziny żywienia: dietetyki, psychodietetyki, dietetyki sportowej, a także lekarzy specjalizujących się w łączeniu terapii farmakologicznych ze wsparciem żywieniowym, oraz lekarzy gastrologów, internistów, pediatrów, diabetologów, ginekologów, endokrynologów.
6 numerów w roku
120 stron
40 wydań archiwalnych
Materiały do pobrania

Poznaj naszych autorów

Stałe działy

PSYCHODIETETYKA

na konkretnych przykładach opisujemy problemy, z jakimi może spotkać się dietetyk w swojej codziennej pracy
czytaj przykładowy artykuł >>

FITOTERAPIA

sekcja poświęcona ziołolecznictwu, który zajmuje znaczną pozycję w przemyśle farmaceutycznym; skupiamy się na właściwościach leczniczych roślin zielarskich, które często są alternatywą stosowania niektórych leków
czytaj przykładowy artykuł >>

ABC PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA

rubryka pełna praktycznych porad dietetycznych; materiały zawierają m.in. opisy zdrowych produktów, rankingi diet czy dietetyczne propozycje na zdrowe posiłki
czytaj przykładowy artykuł >>

CIĄŻA I ZDROWY ROZWÓJ DZIECKA

dział, w którym szczególną uwagę skupiamy na problemach dietetycznych i zdrowotnych dzieci
czytaj przykładowy artykuł >>

NAJNOWSZE DONIESIENIA DIETETYCZNE

sekcja, w której znajdziesz najnowsze informacje dotyczące aktualnych zaleceń dietetycznych i medycznych w kwestii żywienia z Polski i ze świata
czytaj przykładowy artykuł >>

UKŁAD TRAWIENNY I PROBIOTYKOTERAPIA

dział poświęcony całemu układowi trawiennemu wraz z jednostkami chorobowymi i najnowszymi danymi dotyczącymi suplementacji i probiotykoterapii
czytaj przykładowy artykuł >>

ZAPOBIEGANIE CHOROBOM

w tym dziale przedstawiamy różne jednostki chorobowe oraz praktyczne sposoby ich zapobiegania wraz z profilaktyką zdrowotną
czytaj przykładowy artykuł >>

DIAGNOSTYKA LEKARSKA I DIETETYCZNA

rubryka, w której jedno schorzenie rozpatrywane jest jednocześnie przez dwóch specjalistów – lekarza medycyny i dietetyka-praktyka
czytaj przykładowy artykuł >>

W najnowszym numerze

PRAWO I ADMINISTRACJA W DIETETYCE

  • Fałszowanie żywności

    Bartosz Fogel

ABC PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA

  • Nalewki – tradycyjny sposób Polaków na zdrowie, czy skuteczny?

    Marcin Dziedziński

  • Jaja w diecie – dlaczego warto je jeść?

    Angelika Heberlej

  • Źródła wody i podstawy dotyczące nawodnienia

    Alina Niezgódka-Klósak

  • Zbyt krótki czas snu jako czynnik rozwoju otyłości – nowe możliwości poprawy jakości snu

    Adam Wichniak

  • Nowe normy żywieniowe w dietetyce na 2021 rok

    Iwona Sajór

OTWARTY DOSTĘP

  • Żywność i dieta jako narzędzia w walce z migreną

    Aleksandra Telichowska , Joanna Kobus-Cisowska

DIETA DLA SKÓRY

  • Oleje roślinne jako wartościowy produkt żywieniowy i kosmetyczny

Może zainteresują Ciebie również

Naturoterapia w praktyce
Teczka Medycyny Komplementarnej
Wiadomości dermatologiczne
Charaktery