Dołącz do czytelników
Brak wyników

Magazyn poświęcony zagadnieniom zdrowego odżywiania dla dietetyków i konsumentów o wysokim poziomie świadomości żywieniowej

„Food Forum” – największe na polskim rynku wydawniczym czasopismo o zdrowym odżywianiu. Publikujemy artykuły z dziedziny żywienia: dietetyki, psychodietetyki, dietetyki sportowej, a także nauk medycznych, dla lekarzy specjalizujących się w łączeniu terapii farmakologicznych ze wsparciem żywieniowym, oraz lekarzy gastrologów, internistów, pediatrów, diabetologów, ginekologów, endokrynologów.
6 numerów w roku
112 stron
40 wydań archiwalnych
Materiały do pobrania

Poznaj naszych autorów

Stałe działy

PSYCHODIETETYKA

na konkretnych przykładach opisujemy problemy, z jakimi może spotkać się dietetyk w swojej codziennej pracy
czytaj przykładowy artykuł >>

FITOTERAPIA

sekcja poświęcona ziołolecznictwu, który zajmuje znaczną pozycję w przemyśle farmaceutycznym; skupiamy się na właściwościach leczniczych roślin zielarskich, które często są alternatywą stosowania niektórych leków
czytaj przykładowy artykuł >>

ABC PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA

rubryka pełna praktycznych porad dietetycznych; materiały zawierają m.in. opisy zdrowych produktów, rankingi diet czy dietetyczne propozycje na zdrowe posiłki
czytaj przykładowy artykuł >>

CIĄŻA I ZDROWY ROZWÓJ DZIECKA

dział, w którym szczególną uwagę skupiamy na problemach dietetycznych i zdrowotnych dzieci
czytaj przykładowy artykuł >>

NAJNOWSZE DONIESIENIA DIETETYCZNE

sekcja, w której znajdziesz najnowsze informacje dotyczące aktualnych zaleceń dietetycznych i medycznych w kwestii żywienia z Polski i ze świata
czytaj przykładowy artykuł >>

UKŁAD TRAWIENNY I PROBIOTYKOTERAPIA

dział poświęcony całemu układowi trawiennemu wraz z jednostkami chorobowymi i najnowszymi danymi dotyczącymi suplementacji i probiotykoterapii
czytaj przykładowy artykuł >>

ZAPOBIEGANIE CHOROBOM

w tym dziale przedstawiamy różne jednostki chorobowe oraz praktyczne sposoby ich zapobiegania wraz z profilaktyką zdrowotną
czytaj przykładowy artykuł >>

DIAGNOSTYKA LEKARSKA I DIETETYCZNA

rubryka, w której jedno schorzenie rozpatrywane jest jednocześnie przez dwóch specjalistów – lekarza medycyny i dietetyka-praktyka
czytaj przykładowy artykuł >>

W najnowszym numerze

DIAGNOZA LEKARSKA I DIETETYCZNA

  • NAFLD – najczęstsza choroba wątroby, o której się nie mówi
    Aleksandra Szmajdzińska

UKŁAD TRAWIENNY I PROBIOTYKOTERAPIA

  • Modyfikacje mikrobioty jelitowej sposobem na otyłość?
    Anna Szcześniak

PSYCHODIETETYKA

  • Jaki wpływ na obraz ciała ma dysregulacja emocjonalna oraz sposób odżywiania się?
    Anna Ciupa

DIETY

  • Czy fleksitarianizm jest odpowiedzią na wyzwania zdrowotne i dietetyczne?
    Agata Sieczkowska

Może zainteresują Ciebie również

Teczka pracy dietetyka
Naturoterapia w praktyce
Teczka Medycyny Komplementarnej
Wiadomości dermatologiczne
Charaktery