Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zapobieganie chorobom

16 października 2018

Schär Gluten-Free Weekend w Hali Gwardii

196

Gościem specjalnym wydarzenia będzie Jasiek Kuroń – znany i ceniony szef kuchni, syn krytyka kulinarnego i kucharza Macieja Kuronia, absolwent prestiżowej szkoły Le Cordon Blue w Londynie. Podczas Schär Gluten-Free Weekend wraz z ekspertami Schär pokaże jak prosto i smacznie piec bez glutenu. Poprowadzi on również warsztaty dla blogerów kulinarnych.

POLECAMY

Kto już przygotowywał wypieki bez glutenu, ten wie, że ciasto bez niego zachowuje się zupełnie inaczej niż zwykłe ciasto. Stosując jednak odpowiednią mąkę, korzystając z własnych przepisów bezglutenowych i nabierając trochę wprawy, można samodzielnie upiec smaczne wypieki.Najłatwiej jest, kiedy korzysta się z porad profesjonalistów! – radzi Jasiek Kuroń.

Pokazy iwarsztaty kulinarne dla dzieci oraz dorosłych, porady dietetyków na temat tego, jak rozsądnie przejść na dietę bezglutenową oraz jak wzbogacić codzienne gotowanie – to tylko niektóre z atrakcji jakie czekają na odwiedzających Halę Gwardii w ostatni weekend października. Ponadto będzie można spróbować wypiekanego na miejscu pieczywa oraz kupić wybrane produkty Schär w specjalnych promocyjnych cenach.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Dla tych,którzy zarejestrują się wcześniej na stronie Schär będzie czekać drobny prezent. Zapisy na warsztaty kulinarne odbywają się poprzez rejestrację na stronach – dla gości indywidualnych oraz dla blogerów kulinarnych. Na zgłoszenia czekamy do 21 października 2018r. Liczba miejsc jest ograniczona dlatego spośród nadesłanych odpowiedzi wybierzemy te najciekawsze, a ich autorów zaprosimy do specjalnie przygotowanego na tę okazję "studia kulinarnego".

Więcej szczegółów na temat Schär Gluten-Free Weekend na stronie Schär. Zachęcamy również do dołączenia do wydarzenia na Facebooku.

Partnerem Schär Gluten-Free Weekend jest Hala Gwardii.

MixB-Bread Mix to mieszankastworzona specjalnie do wypieków różnych rodzajów bezglutenowego pieczywa. Nowa, ulepszona receptura,pozwala na jeszcze łatwiejsze wyrabianie ciasta.Nawet następnego dnia chleb wypieczony z naszej nowej mąki smakuje tak samo jak ten kupiony w piekarni. W swoim składzie nie zawiera już mąki łubinowej, którą zastąpiły mąka z soczewicy i ryżu, dzięki czemu wzrosła ilość składników mineralnych. Ponadto MixB zawiera mniej soli, cukru, tłuszczu i nasyconych kwasów tłuszczowych.

Firma Schär – europejski lider w dziedzinie żywności bezglutenowej, od ponad 35 lat oferuje szeroki wybór smacznych produktów spełniając najwyższe wymagania stawiane przy ich produkcji. Produkty Schär, wśród których znajduje się wiele rodzajów pieczywa, mąki, ciasta, pizzy, makaronów, paluszki rybne i drobiowe, płatki śniadaniowe, muesli oraz duży wybór przekąsek, z pełnym zaufaniem są spożywane przez osoby cierpiące na celiakię i każdą inną formę nietolerancji glutenu.

Dodatkowych informacji udziela:

Dominika Bień, Weber Shandwick, T +48226076167 | M +48790214157

E dominika.bien@webershandwick.pl

Przypisy