Pan, Pani Magister od żywienia

Felieton dietetyczny

To mój drugi felieton i stwierdziłam, że uznam to za odpowiedni moment, żeby opowiedzieć nieco o sobie. Z notki poznaliście kilka faktów o mnie. Ponad 10 lat temu rozpoczęłam przygodę z żywieniem człowieka, w trakcie zaczęłam pracę i ta historia trwa do dziś. W tym czasie doświadczałam wiele. Wzrastałam jako człowiek, dietetyk, specjalista. Bardziej lub mniej świadomie zmieniałam kierunki dietetycznych zainteresowań (szczególnie na początku swojej pracy). Doświadczenia osobiste kierowały mnie na co rusz nowe wysepki dietetyki. Tak trafiłam na dietoterapię w zespole jelita nadwrażliwego i uparcie się w niej kształcę. Dziś pracuję w kilku przestrzeniach, jak pewnie wielu z Was.

Nasz zawód bardzo ewoluuje, a my, by się dostosować, nabywamy zupełnie nowych umiejętności. Czy na studiach ktoś mówił o tym, jak prowadzić swoje konto na social mediach? Z moich obserwacji wynika, że stajemy się większymi lub mniejszymi specjalistami w różnych obszarach np. badaniach, marketingu czy zarządzaniu. Dietetycy to często firmy jednoosobowe, czyli przedsiębiorcy. Uważam, że nieźli z nas mutlitaskerzy. Ta wielozadaniowość może też nas chronić...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI