Dołącz do czytelników
Brak wyników

Nowości żywieniowe

2 lutego 2019

NR 5 (Październik 2018)

Nowości żywieniowe

241

 

VITAFIBER™ 

VitaFiber™ to naturalnie słodki błonnik o niskiej kaloryczności, który jest źródłem prebiotycznego, rozpuszczalnego błonnika wspierającego układ trawienny. 
To produkt zalecany osobom będącym na diecie wykluczającej cukier oraz diabetykom. Idealnie nadaje się do słodzenia napojów, jako dodatek do wypieków oraz wykonywanych samodzielnie batonów proteinowych.  


QUESTbar

To batony proteinowe przeznaczone dla osób prowadzących aktywny tryb życia, produkowane w USA według opatentowanej receptury. W jednym batonie (60 g) znajduje się aż 17–20 g białka pochodzącego z izolatu białka serwatkowego lub izolatu białek mleka (bez laktozy i cholesterolu). Batony cechuje bardzo niska zawartość węglowodanów, bo tylko 5 g na porcję. Ich źródłem są orzechy, a nie cukier, jak w przypadku innych tego typu produktów.  


MUSUJĄCY LIZAK MNIAM MNIAM

Do rodziny ksylitolowych lizaków Mniam...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów.

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy