Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy

2 lutego 2019

NR 5 (Październik 2018)

Czekolada surowa z bakaliami

0 35

SKŁADNIKI:

  • 50 g oleju kokosowego
  • 40 g miodu
  • 50 g surowego kakao
  • 35 g (można więcej) ulubionych suszonych owoców i orzechów, pokrojonych na kawałki

WYKONANIE:

  1. Miód i olej kokosowy wymieszać na gładką masę w kąpieli wodnej (tłuszcz ma się całkowicie rozpuścić). Najlepiej miskę ze składnikami wstawić do większego naczynia wypełnionego wrzątkiem. Dzięki temu tłuszcz i miód nie osiągną zbyt wysokiej temperatury.
  2. Do rozpuszczonego oleju i miodu dodawać stopniowo kakao...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów.

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy