NUTREEVEG
Nowością na rynku suplementów diety jest produkt przeznaczony dla wegan i wegetarian. Główną ideą stworzenia preparatu przez Nutree LAB było dostarczenie w jednej kapsułce kombinacji niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin: D3, B12 i K2 (MK7).
Dodatkowo NutreeVeg jest pierwszym tego typu preparatem wyprodukowanym w całości w Polsce, który w 2017 r. uzyskał prestiżowy certyfikat Vegan Society potwierdzający 100-proc. roślinne pochodzenie surowców użytych do produkcji suplementu.
Skład 1 kapsułki:
- Witamina D3 (cholekalcyferol) – 50 µg (2000 j.m.)
- Witamina K2 MK-7 (menachinon) – 25 µg
- Witamina B12 (cyjanokobalamina) – 250 µg
Witamina D zapewnia odpowiednią gospodarkę wapnia i fosforu w układzie kostnym. Ponadto wspomaga układ odpornościowy i układ krążenia, zapobiegając nadciśnieniu tętniczemu i niewydolności serca.
Witamina K2 wspomaga układ nerwowy, układ krążenia, a także układ kostny. Wpływa pozytywnie na poprawę krzepliwości krwi.
Witamina B12 przeciwdziała niedokrwistości, uczestniczy w procesie wytwarzania czerwonych krwinek; umożliwia syntezę kwasów nukleinowych w komórkach szpiku kostnego, poprawia działanie układu nerwowego – wpływa pozytywnie na skupienie uwagi i pamięć.
Jedna kapsułka dziennie uzupełnia o wymienione witaminy dietę osób, które wykluczyły ze swoich posiłków produkty pochodzenia zwierzęcego.
SNAIL BOB
Na rynku zdrowych przekąsek i słodyczy dla dzieci zaczynają królować warzywa i owoce ukryte pod różnymi postaciami, ponieważ nie wszystkie maluchy przepadają za surową ich wersją.
Wychodząc naprzeciw tym potrzebom, ukraińska firma SKV IMEXPO wyprodukowała przekąski w 100% oparte na owocach. Pod nazwą Ślimak Bob kryją się tasiemki z samego jabłka lub z dodatkiem innych owoców. Produkt pozbawiony jest cukru (oprócz tego naturalnie występującego w owocach), słodzików, konserwantów, barwników czy glutenu. Ciekawa forma podania, wyśmienity smak oraz wygląd opakowania z pewnością zachęci najmłodszych do sięgnięcia po zdrowy przysmak zamiast chipsów czy cukierków.
TORRAS
W życiu każdej osoby z nietolerancją glutenu, cukrzycą, na diecie odchudzającej bądź wegańskiej przychodzi moment, w którym ma ona ochotę na kawałek dobrej czekolady. Jak wiadomo, czekolada stanowi bogate źródło magnezu, żelaza, niacyny, fenylo...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
- Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
- Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
- Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
- ...i wiele więcej!