Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zapobieganie chorobom

14 listopada 2017

Kefir Robico BEZ LAKTOZY

208

Dlaczego bez laktozy?

POLECAMY

Nietolerancja laktozy jest zaburzeniem trawienia, w którym organizm wytwarza za mało enzymu laktazy lub nie wytwarza go wcale. Enzym ten jest niezbędny do prawidłowego rozkładu laktozy (cukru obecnego w mleku i innych przetworach mlecznych). Spożywanie produktów zawierających laktozę może powodować, u osób z taka przypadłością, dokuczliwe problemy gastryczne.

Pijąc KEFIR Robico BEZ LAKTOZY konsument z nietolerancją laktozy  nie musi obawiać się   powyższych problemów, które mogą utrudnić codzienne funkcjonowanie. Natomiast dla tych, dla których tradycyjny kefir wydawał się dotychczas w smaku zbyt kwaśny, KEFIR Robico BEZ LAKTOZY będzie łagodnym smakowym doznaniem.

Przy produkcji KEFIRU Robico BEZ LAKTOZY został zastosowany enzym laktaza, który rozkłada cukier mlekowy (laktozę) na dwa cukry proste: glukozę i galaktozę. Te cukry proste dają wyższy poziom odczucia słodyczy.

Wartość energetyczna KEFIRU Robico BEZ LAKTOZY nie ulega zmianie (suma węglowodanów pozostaje identyczna jak w klasycznym KEFIRZE Robico).

Wartością dodatkową w KEFIRZE Robico BEZ LAKTOZY jest dodatek pałeczki mlekowej Lactobacillus rhamnosus - probiotycznego szczepu HN001. Badania dowodzą, że ten szczep bakterii może posiadać dobroczynne właściwości dla ludzkiego organizmu:

  1. Wspiera naturalną odporność organizmu;
  2. Wspomaga rodzimą mikroflorę jelitową człowieka w prawidłowych procesach trawiennych;

Wykorzystanie kefiru :

Tak samo jak klasyczny KEFIR Robico, kefir bez laktozy, doskonale sprawdzi się w kuchni jako składnik koktajli, mizerii, a nawet wypieków.

Do kogo produkt jest kierowany?

Produkt jest dedykowany w pierwszej kolejności osobom cierpiącym na nietolerancję laktozy. Przypadnie też do gustu wszystkim tym, którzy wolą produkty fermentowane o łagodniejszym i delikatniejszym smaku. KEFIR Robico BEZ LAKTOZY powinien świetnie sprawdzić się jako produkt dla dzieci.

Obecnie na polskim rynku występuje duża ilość produktów roślinnych (np. produkty sojowe) skierowana między innymi do osób z nietolerancją laktozy. Niestety produkty te nie zastąpią w pełni pełnowartościowych produktów mlecznych.

//www.youtube.com/watch?v=dFT-lqC9yh0

Przypisy