Dołącz do czytelników
Brak wyników

Żydowska kuchnia wegańska - warsztaty kulinarne w Centrum Kultury Jidysz w Warszawie

Artykuł | 21 listopada 2018 |
14

Kuchnia żydowska to nie tylko czulent z wołowiny, gefilte fisz czy siekana wątróbka…. Bogata i aromatyczna kuchnia oparta na serach, orzechach i oliwkach, warzywach ziołach, świeżych i suszonych owocach ma do zaoferowania fantastyczne smaki bezmięsnych dań.

Na najbliższych warsztatach kulinarnych,22 listopada 2018 o godz. 17.30, będzie można odkryć nowe odsłony tradycyjnych potrawi dowiedzieć się jak jeść smacznie i zdrowo.
W czwartkowe popołudnie dowiemy się jak zrobić pyszny, rozgrzewający krupnik z suszonymi podgrzybkami i kaszą orkiszową, wegetariańską odmianę czulentu- czulent z tempehu i białej fasoli, a na deser daktyle w czekoladzie nadziewane tahini. Warsztaty wegetariańskiej kuchni żydowskiej poprowadzi Michał Lachur, szef kuchni OrganicCorner.

 

CKJ, ul. Andersa 15.Koszt udziału: 50 zł. Czas trwania: ok. 2 godzin.

Ilość miejsc ograniczona! Zapisy i informacje pod adresem: ckj@jidysz.org.pl

***     

CKJ oferuje wiele rodzajów warsztatów dla wszystkich grup wiekowych.

Centrum Kultury Jidysz – informacje i zapisy

ul. Andersa 15 Warszawa, czynne od poniedziałku do piątku 9.00-17.00 lub do zakończenia ostatnich zajęć oraz w wybrane niedziele.

Więcej informacji na stronie: www.jidyszland.pl

Zapisy i kontakt: ckj@jidysz.org.pl, tel. 22 409 91 00

 

Projekt współfinansowany przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji

Więcej informacji:

Edyta Bach

PR Manager

Teatru Żydowskiego

501232302 | e.bach@teatr-zydowski.art.pl

Przypisy