Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy

2 września 2020

NR 4 (Sierpień 2020)

Zapiekany dorsz w szynce z pomidorkami koktajlowymi

48

Składniki:

POLECAMY

  • 1 filet z dorsza (150 g)
  • 1 plaster szynki (20 g)
  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych (80 g)
  • 2 plasterki cytryny (20 g)
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego (5 g)
  • 1 łyżeczka Optimy Omega (10 g)
  • garść roszponki (20 g)
  • 5 łyżek suchego ryżu Tricoloro (75 g)
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy

Wykonanie:
Plaster szynki pokrój w paski. Osuszony ręcznikiem papierowym filet z dorsza natrzyj olejem rzepakowym, solą i pieprzem cytrynowym, następnie owiń paskami szynki. Dorsza wyłóż na pergamin. Ułóż na nim plasterki cytryny i gałązkę pomidorków koktajlowych. Piecz ok. 20 minut w 180°C. Roszponkę wyłóż na talerz, połóż na niej upieczonego dorsza w całym kawałku. Obok wyłóż ugotowany ryż, wymieszany wcześniej z Optimą Omega 3. 

...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy