Składniki:
POLECAMY
- 1 filet z dorsza (150 g)
- 1 plaster szynki (20 g)
- 1 gałązka pomidorków koktajlowych (80 g)
- 2 plasterki cytryny (20 g)
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego (5 g)
- 1 łyżeczka Optimy Omega (10 g)
- garść roszponki (20 g)
- 5 łyżek suchego ryżu Tricoloro (75 g)
- sól do smaku
- pieprz cytrynowy
Wykonanie:
Plaster szynki pokrój w paski. Osuszony ręcznikiem papierowym filet z dorsza natrzyj olejem rzepakowym, solą i pieprzem cytrynowym, następnie owiń paskami szynki. Dorsza wyłóż na pergamin. Ułóż na nim plasterki cytryny i gałązkę pomidorków koktajlowych. Piecz ok. 20 minut w 180°C. Roszponkę wyłóż na talerz, połóż na niej upieczonego dorsza w całym kawałku. Obok wyłóż ugotowany ryż, wymieszany wcześniej z Optimą Omega 3.
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
- Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
- Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
- Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
- ...i wiele więcej!