Wiosna na talerzu – przepis na wegetariańską sałatkę

Zdrowe przepisy

Składniki:

•             160 g makaronu kokardki

POLECAMY

•             Pół czerwonej cebuli

•             200 g pomidorków koktajlowych

•             125 g mozzarelli (waga po odcieku)

•             50 g plastrów wegetariańskich VeggieDay z papryką

•             3 łyżki oliwek

•             Dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, mały ząbek czosnku, 1 łyżeczka suszonego oregano, sól, pieprz

•             Listki bazylii do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Cebulkę siekamy w piórka. Pomidory kroimy na pół. Mozzarellę odcedzamy z zalewy. Plastry wegetariańskie VeggieDay kroimy w mniejsze kawałki.

W małym słoiku umieszczamy oliwę, sok z cytryny, posiekany czosnek i oregano. Zakręcamy i potrząsamy słoikiem do powstania sosu. Doprawiamy go solą i pieprzem.

Składniki sałatki umieszczamy w misce, polewamy dressingiem i mieszamy. Dekorujemy listkami bazylii.

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI