Dołącz do czytelników
Brak wyników

Trzy nowe smaki past warzywnych AjvarPodravka

Artykuł | 14 lutego 2019 |
17

Do znanych już past warzywnych AjvarPodravka dostępnych w wersji łagodnej i ostrej dołączają nowe smaki: z sosem chrzanowym, z cebulką oraz BBQ. Każda z nich powstajezgodnie z oryginalną chorwacką recepturą z najwyższej jakości papryk i bakłażanów oraz starannie dobranych przypraw.

 

Pasty warzywne AjvarPodravka z sosem chrzanowym, z cebulką oraz BBQ to nowe, doskonałe w smaku kompozycje,nadające nawet najbardziej klasycznym potrawom wyjątkowego, śródziemnomorskiego charakteru.To trzy niepowtarzalne rozwiązania kulinarne dla tych, którzy poszukują inspiracji w nowym wydaniu – niezależnie od pory roku czy okazji.Doskonale bowiem sprawdzą się jako dodatki do karnawałowych przekąsek. Ajvar z sosem chrzanowym Podravka doda potrawom wyraźnego, lekko ostrego smaku. Kompozycja z cebulką jest delikatniejsza i słodsza – z powodzeniem można podać ją na świeżym pieczywie czy tostach.Ajvar BBQ Podravka doskonale podkreśli smak dań z grilla, zarówno mięsnych jak i warzywnych. Smakuje wyśmienicie jako dodatek nie tylko w sezonie grillowym. Oryginalna chorwacka receptura past warzywnych AjvarPodravka sprawia, iż są one to idealnymi dodatkami do wielu przekąsek jak również dań głównych, które nadadzą im nowego, wyjątkowego smaku. Wystarczy raz spróbować by poczuć odrobinę słonecznej Chorwacji na talerzu.

 

Karnawałowe inspiracje kulinarne

Karnawał trwa, więc warto zaskoczyć swoich gości nowymi rozwiązaniami kulinarnymi z użyciem znanych i nowych smaków past warzywnych AjvarPodravka. Do imprezowych klasyków jak słone przekąski (paluszki, krakersy, chipsy), kanapki, czy gorące tosty podaj zestaw Ajvarów w miseczkach by każdy mógł wybrać swój ulubiony smak. Świeże warzywa pokrojone w słupki również doskonale smakują z dodatkiem AjvaruPodravka. Ciepłe rogaliki z ciasta francuskiego czy tortille z serkiem śmietankowym doskonale komponują się z każdym wariantem smakowym AjvaruPodravka. Z pomocą past warzywnych AjvarPodravka można w szybki i prosty sposób przygotować zaskakujące, doskonałe w smaku dania, by móc jak najdłużej oddać się świętowaniu wraz z zaproszonymi gośćmi.

 

Szybką i pełną smaku propozycją na karnawałową przystawkę są pieczone pomidory z Ajvarem z cebulką Podravka.

 

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego
  • 125 g mozzarelli
  • 3 łyżeczki Ajvaruz cebulką Podravka
  • świeża bazylia
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Z pomidorów zetnij płaskie „kapelusze”, łyżeczką wybierz miąższ. Kromki chleba podsmaż na patelni lub upiecz w tosterze, a następnie pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Dodaj mozzarellę pokrojoną w kostkę, drobno posiekaną bazylię oraz Ajvar z cebulką Podravka i dokładnie wymieszaj.Pomidory nadziewaj farszem, ułóż na blasze do pieczenia i przykryj wcześniej odciętymi kapeluszami pomidora. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Podawaj na ciepło z Ajvarem z cebulką Podravka i pełnoziarnistym pieczywem.

 

Więcej przepisów z wykorzystaniem Ajvaru i innych past warzywnych Podravka znajdziesz na stronie www.podravka.pl.

Rekomendowana cena półkowa przedstawionych produktów: 5,49zł – 5,99zł.

Przypisy