Dołącz do czytelników
Brak wyników

Tradycyjne ślōnskie szpecyjały–Frankfurterki marki Berger

Artykuł | 26 września 2018 |
18

Choć frankfurterki mają swój rodowód we Frankfurcie nad Menem, silnie związane są także ze śląską tradycją kulinarną. Nie dziwi więc fakt, że kiełbaski te zajmują szczególne miejsce w portfolio firmy Berger - producenta „ślōnskich szpecyjałōw”.

Znana z pielęgnowania i popularyzowania rodzimych smaków firma Berger,proponuje swoim klientom kolejny produkt charakterystyczny dla Górnego Śląska. Świeże i aromatyczne Frankfurterki to wysokogatunkowe mięso wieprzowe peklowane z dodatkiem naturalnych przypraw. Do atutów kiełbasek należy bez wątpienia najwyższa jakość, gwarantowana przez starannie dobrany surowiec, pochodzący od stałych i sprawdzonych dostawców. Produkt wyróżnia się także wyjątkowymi walorami smakowymi, z wyczuwalną nutą pieprzu i przypraw. Kiełbaski sąpakowane w atmosferze ochronnej, dzięki temu nie wysychają i dłużej zachowują świeżość.

Frankfurterki idealnie zdadzą egzaminw rozgrzewającej diecie, dedykowanej na jesienne dni. Nikt nie przejdzie obojętnie wobec aromatycznych, treściwych zup kremów, przygotowanych na bazie sezonowych warzyw, z podsmażonymi na maśle kiełbaskami. Frankfurterki świetnie smakują podane na śniadanie – zapieczone w cieście francuskim bądź drożdżowym, ale równie dobrze sprawdzą się jako składnik głównego posiłku – wzbogacając smak sytych dań jednogarnkowych.
Ciekawą alternatywą dla poszukiwaczy oryginalnych smaków będzie też tortilla
z frankfurterkami i karmelizowaną cebulką czy kiełbaski nadziewane żółtym serem, zapieczone w boczku, z dodatkiem tymianku i rozmarynu. Miłośników kuchni Półwyspu Apenińskiego nie zaskoczy także wykorzystanie frankfurterek do pizzy z sosem beszamelowym czy rozmaitych past.
 

Frankfurterki

Producent: ZM Berger

Cena detaliczna brutto: ok. 29,90 zł/kg

Gramatura:ok. 500-700 g (paczka)

Opakowanie: MAP

Zakłady Mięsne Bergerto działający na rynku od 1983 roku producent i dystrybutor „ślōnskich szpecyjałōw” - wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Firma Berger zajmuje się kompleksowo procesem tworzenia swoich wyrobów – od współpracy ze sprawdzonymi dostawcami półtusz wysokiej klasy po sprzedaż hurtową
i detaliczną towarów. Najważniejszym ogniwem dystrybucji produktów Zakładów Mięsnych Berger są rozsiane w całym rejonie Górnego i Dolnego Śląska własne sklepy firmowe.

Więcej informacji na: www.berger.biz.pl

Przypisy