Tradycyjne ślōnskie szpecyjały–Frankfurterki marki Berger

Newsy

Choć frankfurterki mają swój rodowód we Frankfurcie nad Menem, silnie związane są także ze śląską tradycją kulinarną. Nie dziwi więc fakt, że kiełbaski te zajmują szczególne miejsce w portfolio firmy Berger - producenta „ślōnskich szpecyjałōw”.

Znana z pielęgnowania i popularyzowania rodzimych smaków firma Berger,proponuje swoim klientom kolejny produkt charakterystyczny dla Górnego Śląska. Świeże i aromatyczne Frankfurterki to wysokogatunkowe mięso wieprzowe peklowane z dodatkiem naturalnych przypraw. Do atutów kiełbasek należy bez wątpienia najwyższa jakość, gwarantowana przez starannie dobrany surowiec, pochodzący od stałych i sprawdzonych dostawców. Produkt wyróżnia się także wyjątkowymi walorami smakowymi, z wyczuwalną nutą pieprzu i przypraw. Kiełbaski sąpakowane w atmosferze ochronnej, dzięki temu nie wysychają i dłużej zachowują świeżość.

POLECAMY

Frankfurterki idealnie zdadzą egzaminw rozgrzewającej diecie, dedykowanej na jesienne dni. Nikt nie przejdzie obojętnie wobec aromatycznych, treściwych zup kremów, przygotowanych na bazie sezonowych warzyw, z podsmażonymi na maśle kiełbaskami. Frankfurterki świetnie smakują podane na śniadanie – zapieczone w cieście francuskim bądź drożdżowym, ale równie dobrze sprawdzą się jako składnik głównego posiłku – wzbogacając smak sytych dań jednogarnkowych.
Ciekawą alternatywą dla poszukiwaczy oryginalnych smaków będzie też tortilla
z frankfurterkami i karmelizowaną cebulką czy kiełbaski nadziewane żółtym serem, zapieczone w boczku, z dodatkiem tymianku i rozmarynu. Miłośników kuchni Półwyspu Apenińskiego nie zaskoczy także wykorzystanie frankfurterek do pizzy z sosem beszamelowym czy rozmaitych past.
 

Frankfurterki

Producent: ZM Berger

Cena detaliczna brutto: ok. 29,90 zł/kg

Gramatura:ok. 500-700 g (paczka)

Opakowanie: MAP

Zakłady Mięsne Bergerto działający na rynku od 1983 roku producent i dystrybutor „ślōnskich szpecyjałōw” - wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Firma Berger zajmuje się kompleksowo procesem tworzenia swoich wyrobów – od współpracy ze sprawdzonymi dostawcami półtusz wysokiej klasy po sprzedaż hurtową
i detaliczną towarów. Najważniejszym ogniwem dystrybucji produktów Zakładów Mięsnych Berger są rozsiane w całym rejonie Górnego i Dolnego Śląska własne sklepy firmowe.

Więcej informacji na: www.berger.biz.pl

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI