Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy

1 lutego 2019

NR 4 (Sierpień 2018)

Tarta jagodowa bez glutenu, wegańska, bez białego cukru, bez sztucznych dodatków

0 37

Składniki:

  • 70 g oleju kokosowego
  • 20 g syropu daktylowego
  • 100 g mąki migdałowej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 10 g kakao

Masa:

  • 2 szklanki orzechów nerkowca
  • ½ łyżeczki wanilii
  • ½ puszki mleka kokosowego
  • 90 g jagód (można użyć malin, jeżyn)
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki syropu daktylowego

Frużelina:

  • 300 g jagód
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka agaru

 

Sposób przygotowania:

Składniki na spód połączyć i umieścić w formie. Ciasto porządnie nakłuć widelcem. Piec 15 minut w 165°C, w nagrzanym piekarniku. Po 15 minutach wyjąć spó...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów.

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy