Składniki:
POLECAMY
- 500 g wędzonego łososia norweskiego w plastrach
- •300 g kremowego serka, np. Philadelphia
- 1 świeży ogórek
- pęczek szczypiorku
- 1 cytryna
- skórka z cytryny
- pieprz czarny
Przygotowanie
Podłużną formę o pojemności ok. 750 ml wyłożyć przezroczystą folią, tak aby wystawała poza jej brzegi. Następnie ułożyć ok. 180 g plasterków łososia, tak aby również wychodziły poza krawędzie formy. Pozostałą część łososia zmiksować z serkiem, dodać posiekany szczypiorek i skórkę z cytryny, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wyłożyć 1/3 masy na dno formy, wyrównując jej powierzchnię.
Ogórka przyciąć do długości formy, następnie obieraczką do warzyw wycinać długie i cienkie plastry, odrzucając skórkę. Wycinać plasterki do momentu, aż zobaczymy nasiona. Powtórzyć czynność obierając ogórka z każdej strony. Osuszyć plasterki ogórka na ręczniku papierowym. Połowę plaster...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
- Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
- Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
- Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
- ...i wiele więcej!