Dołącz do czytelników
Brak wyników

Suszone pomidory OLE! z żurawiną

Artykuł | 23 listopada 2017 |
38

Jesteśmy przekonani, że dla miłośników kuchni włoskiej suszone pomidory to jeden z ważniejszych składników domowej spiżarni. Znajdują one codzienne zastosowanie w różnych przepisach, będąc nieodłączną częścią aromatycznych kanapek, makaronów i zapiekanek. Jest tylko jedna rzecz lepsza niż suszone pomidory – suszone pomidory z żurawiną, niezastąpione do sałatek i mięs. 

Słodki smak żurawiny doskonale współgra z intensywnym aromatem suszonych pomidorów i sprawia, że ten duet należy do naprawdę wyjątkowych. Sałatki z dodatkiem tych dwóch składników zyskują smak, który nadaje im autentycznego włoskiego charakteru. Suszone pomidory z żurawiną to doskonały dodatek  również do wszelkiego rodzaju mięs, a w szczególności drobiu. Żurawina to naturalne źródło witaminy C, która chroni nasze organizmy przed przeziębieniem w czasie jesiennych i zimowych miesięcy, dlatego warto dodawać ją także do prostych, codziennych dań. Polecamy ja tym bardziej, że jej wyjątkowy słodki smak wspaniale wzbogaca aromat wielu potraw, nadając im o wiele bardziej wyszukany charakter i szczyptę intensywnego koloru, wzmagającego apetyt już w trakcie przygotowań. Tej jesieni zagraj w czerwone i wypróbuj w swojej kuchni niezwykły duet suszonych pomidorów i żurawin. Przekonaj się, jak wiele aromatu wniesie do Twoich ulubionych dań. Sałatki, zapiekanki, pieczenie, a nawet makarony i pizza, czekają tylko na odkrycie tej wybuchowej fuzji smaków. 

//www.wole-ole.pl

Przypisy