Dołącz do czytelników
Brak wyników

Sos sojowy bezglutenowy z “czystą etykietą” NOWOŚĆ od House of Asia

Artykuł | 25 stycznia 2018 |
17

Dbając o jakość swoich produktów, House of Asia wprowadza na rynek nowy Sos sojowy bezglutenowy - podstawowy składnik kuchni chińskiej, dzięki któremu potrawy zyskują idealny balans smaku. Warto podkreślić, że nie ma jednego rodzaju sosu sojowego, różnią się składem, zawierają różne proporcje pszenicy i soi. Istnieją także sosy sojowe bez pszenicy, które mogą być bezpiecznie spożywane przez osoby z nietolerancją glutenu.

Sosy sojowe w podstawowej wersji występują w postaci jasnego i ciemnego sosu, który jest gęstszy i karmelowy. Obie wersje powstają w wyniku fermentacji soi i pszenicy. Sos sojowy bezglutenowy (House of Asia, 4,99 zł) składa się z czterech składników, pszenica jest zastąpiona skrobią kukurydzianą. Ma czysty skład bez konserwantów i glutaminianu sodu przez co jest odpowiedni dla osób unikających glutenu.

Sos sojowy dopełnia smak dań chińskich, jednak jego zastosowanie jest znacznie szersze. Świetnie sprawdza się jako dodatek np. do popularnych stir-fry’ów, makaronów, czy sałatek. Pasuje zarówno do potraw mięsnych jak i wegetariańskich. Jest idealnym składnikiem marynat do mięs, można nim doprawić jajecznicę, czy rosół. Może być stosowany nie tylko w potrawach wytrawnych, warto wypróbować go też w deserach np. jako dodatek do karmelu.

 

Po więcej ciekawych informacji o kuchni azjatyckiej zapraszamy na www.houseofasia.pl

Przypisy