Dołącz do czytelników
Brak wyników

Sokołów wprowadza hummusy

Artykuł | 3 września 2018 |
19

Sokołów S.A. wychodzi naprzeciw najnowszym trendom żywieniowym i oczekiwaniom klientów, którzy cenią sobie różnorodność i zbilansowanie diety. Firma rozszerza swój asortyment, uzupełniając warzywną linię „Z gruntu dobre” o kolejne produkty. Już teraz klienci mogą nabyć trzy nowości: klasyczny Hummus Premium, Hummus Premium z suszonymi pomidorami oraz Hummus Premium z czarnuszką.

Hummus to pasta z ciecierzycy i tradycyjnej pasty sezamowej – tahini. Ten śródziemnomorski produkt szybko stał się rozpoznawalnym przysmakiem. Ta pożywna przekąska idealnie współgra z warzywami i świeżym pieczywem. Sokołów prezentuje trzy warianty smakowe – klasyczny Hummus Premium, Hummus Premium z suszonymi pomidorami oraz Hummus Premium z czarnuszką.

Sokołów podąża za zmieniającymi się trendami żywieniowymi. Chcemy, aby nasi klienci mieli szansę wyboru wielu wariantów produktowych z bezmięsnej oferty firmy Sokołów. Hummus Premium, Hummus z suszonymi pomidorami oraz Hummus z czarnuszką dołączają do warzywnej linii „Z gruntu dobre”, która już od roku cieszy się dużym zainteresowaniem – mówi Krzysztof Kawecki, Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w Grupie Sokołów S.A.

 – Zależało nam na stworzeniu propozycji, które można będzie wykorzystać w kuchni na wiele różnych sposobów. Poprzez nasze produkty, chcemy zachęcać konsumentów do eksperymentowania i odkrywania nowych smaków. Staramy się inspirować naszych klientów, prezentując im różne sposoby podania naszych past, pasztetów warzywnych oraz hummusów. Wszystkie przepisy można znaleźć na stronie www.zgruntudobre.com – dodaje Marcin Bałanda, Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji

Hummusy firmy Sokołów nie zawierają izolatów, koncentratów białek, glutenu, ani żadnych substancji dodatkowych, a do ich przygotowania używane są tylko naturalne przyprawy, jak kmin rzymski, czosnek i cebula. Stanowią one naturalne źródło białka roślinnego, dzięki dużej zawartości ciecierzycy. Hummusy Sokołów posiadają niewielkie, poręczne opakowania (120 g) gwarantujące świeżość i dające możliwość zabrania produktów w każdą, mniejszą lub większą, podróż.
To świetna okazja do skosztowania niespotykanych dotąd smaków, związanych z kulturą Bliskiego Wschodu. Zachęcamy do spróbowania past w połączeniu z marchwią, selerem naciowym, ogórkiem zielonym czy papryką, ale również na kanapce lub w tortilli.

Nowa gama hummusów rozszerza warzywną serię „Z gruntu dobre”, na którą składają się już: Pasta z białej fasoli, Pasta z cukinii z suszonymi pomidorami, Pasta warzywna z ciecierzycy oraz Pasztet warzywny i Pasztet z soczewicy z żurawiną. Wszystkie produkty powstają z zachowaniem najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa – to produkty z tzw. czystą etykietą, zawierające wyłącznie naturalne dodatki. 

Hummusy „Z gruntu dobre” można nabyć w sklepach własnych Delikatesy Sokołów. Lista sklepów i adresy dostępne są na stronie internetowej www.sokolow.pl/delikatesy-sokolow. Planowane jest rozszerzenie sprzedaży asortymentów o kolejne sieci.

 

Dodatkowych informacji udziela:

Marcin Bałanda

Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji

Sokołów S.A.

marcin.balanda@sokolow.pl

Tel. +48 608 034 701

O firmie Sokołów S.A.

SOKOŁÓW S.A. to jeden z liderów i najbardziej rozpoznawalna marka w branży mięsnej w Polsce, znana i ceniona za granicą. Do najsilniejszych marek spółki należą Sokoliki, Gold, Uczta Qulinarna, Naturrino, Darz Bór. Główna siedziba spółki znajduje się w Sokołowie Podlaskim. Zakłady produkcyjne zlokalizowane są w Sokołowie Podlaskim, Kole, Robakowie, Dębicy, Czyżewie, Jarosławiu i Tarnowie. Spółka posiada również biuro w Warszawie.

Grupa SOKOŁÓW S.A. od lat jest prekursorem zmian i wyznacza nowe standardy w branży przetwórstwa mięsnego. Do produkcji wykorzystuje surowce najwyższej jakości, w dużej części pozyskiwane w ramach programów współpracy z hodowcami. Produkcja odbywa się zgodnie z wymaganiami uznanych międzynarodowych standardów IFS oraz BRC. Wszystkie zakłady posiadają certyfikat ISO14001, potwierdzający spełnianie najwyższych wymagań dotyczących środowiska.


 

Przypisy