Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy

4 czerwca 2019

NR 6 (Grudzień 2018)

Sałatka śledziowa
Ilość: 2–3 porcje Czas przygotowania: 40 minut

0 41

SKŁADNIKI:

 

  • 200 g śledzi marynowanych (np. „po wiejsku”)
  • 50 g korniszonów
  • 50 g małych pieczarek marynowanych
  • 50 g kukurydzy
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • ½ czerwonej cebuli
  • 60 ml (4 łyżki) oleju lnianego Kujawski tłoczony na zimno
  • 10–15 ml (2–3 łyżeczki) płynnego miodu
  • sól i pieprz według smaku 

 

WITAMINY
A   B 0,02 mg
ekwiwalent retinolu 54,68 µg B 0,09 mg
retinol 4,20 µg B 0,11 mg
ß-karoten 302,55 µg biot...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów.

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy