To pieczywo o wysokiej zawartości białka, błonnika pokarmowego, obniżonej zawartości węglowodanów (w porównaniu z pieczywem mieszanym z ziarnami) i niskim indeksie glikemicznym. IG pieczywa ProBody wynosi 33,5 dzięki czemu świetnie sprawdza się w uzupełnieniu diety diabetyków. Dlaczego? Niskie IG powoduje, iż pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne. W efekcie stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo, co w konsekwencji ułatwia kontrolę jej poziomu.
Wysoka zawartość białka i błonnika oraz obniżona zawartość węglowodanów sprawiają, iż pieczywo ProBody pasuje także do niskowęglowodanowego sposobu odżywania się. Odpowiednia podaż błonnika i białka w organizmie wpływa pozytywnie na tempo przemiany materii przyczyniając się tym samym do jego prawidłowego funkcjonowania.
Właściwości pieczywa ProBody wynikają z jego oryginalnej receptury, która dodatkowo sprawia, że pieczywo ProBody to produkt clean label - nie zawiera E dodatków.
ProBody to pieczywo cieszące się uznaniem zarówno wśród konsumentów jak i specjalistów. Pieczywo ProBody zdobyło II miejsce na sympozjum diabetologicznym DIABETICA EXPO oraz Złoty Medal MTP.
POLECAMY
„Probody to pieczywo, którego brakowało na naszym rynku”. J. Bilczyński specjalista w zakresie żywienia, zdrowego stylu życia i kształtowania sylwetki o ProBody.