Dołącz do czytelników
Brak wyników

Pasta Tahini

Artykuł | 20 sierpnia 2018 |
35

Tradycyjna pasta Tahini na bazie sezamu i oleju gwarantuje urozmaicenie i dopełnienie posiłku, a jej samodzielne przygotowanie nie zajmie dużo czasu! Ten nieodłączny składnik hummusu możemy przechowywać w lodówce i stosować także jako dodatek do mięs, sosów, czy letnich sałatek.

Składniki

  • 200 g sezamu białego
  • 3–4 łyżki oleju Rapso
  • szczypta soli

 

Wykonanie

1.Sezam prażymy na dużej patelni, cały czas mieszając i doprowadzając do lekkiego zbrązowienia (zbyt ciemny sezam staje się gorzki).

2.Uprażony sezam studzimy. Przesypujemy do misy malaksera (o dużej mocy) i blendujemy, stopniowo dodając olej, do uzyskania odpowiadającej nam gęstości.

3. Na koniec solimy do smaku, przekładamy do szczelnego pojemnika. Tahini można przechowywać w lodówce do miesiąca czasu

Olej marki Rapso:

Pojemność: 0, 75 ml

Cena brutto: 13,99 zł

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VOG Polska Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl

 

Przypisy