Orzeszki z pieca z miodem i chilli oraz kolejne 3 egzotyczne owoce liofilizowane rozszerzają ofertę przekąsek Mixit.pl – platformy specjalizującej się w mieszankach musli i kasz komponowanych na indywidualne zamówienie oraz przyjaznych dietetycznie przekąsek.
POLECAMY
Słodko słono i ostro jednocześnie!Takiego połączenie smaków proponuje platforma Mixit.pl w swoim nowym produkcie „Orzeszki z pieca – miód i chilli”. Przekąska, której podstawą są orzeszki nerkowca i migdały została połączona z prawdziwym miodem, gruboziarnistą solą himalajską oraz szczyptą chili. Całość jest zapiekana w piecu, więc smakowite chrupanie – gwarantowane.
– Postanowiliśmy też rozszerzyć ofertę ogromnie popularnych owoców liofilizowanych (suszonych mrozem) o kolejne trzy egzotyczne owoce – mówi Tomasz Kępa z Mixit.pl.
Pierwszy z nich to melon Kantalupa, nazywany również melonem ananasowy. Jego smak można opisać jako połączenie tego co najlepsze w mango i ananasie.Owoc ten ma też właściwości prozdrowotne– przeciwmiażdżycowe i jest sprzymierzeńcem w walce ze zbędnymi kilogramami.
Drugi owoc to Pitaja (Dragon fruit), który oprócz egzotycznego smaku (lekko słodki, może przypominać melon z nutą agrestu) i koloru jest też bogatym źródłem antyoksydantów.
Trzeci to liofilizowany granat –orzeźwiający, jednocześnie słodki i kwaśny. Co ciekawe - w każdej porcji o wadze 15gram znajduje się aż półtora owocu granatu.
Orzeszki z pieca – miód i chilli
Składniki: orzechy nerkowca 59 %, migdały 31 %, miód 8,2 %, sól gruboziarnista, chili w proszku 0,6% (może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, orzechów w tym orzeszków ziemnych oraz soi).
Cena: 13,99 zł za 140 g.
Melon Kantalupa (liofilizowany)
Cena: 3,99 zł. za 10 g.
Pitaja (Dragon fruit) (liofilizowana)
Cena: 3,99 zł. za 10 g.
Owoc granatu (liofilizowany)
Cena:4,39 zł. za 10 g.
***
Mixit.pl to producent musli i kasz do indywidualnego komponowania. Na swojej stronie internetowej oferuje do wyboru ponad 90 składników – różne rodzaje kasz i płatków zbóż, bakalie, owoce liofilizowane i inne dodatki. Mogą z nich powstać mieszanki bezglutenowe, niskocukrowe, czy np. bogate w błonnik.