SKŁADNIKI:
- 125 ml aquafaby (zalewy z puszki ciecierzycy – solone lub niesolone)
- 2 łyżeczki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka musztardy, np. Dijon
- 1/4 łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki czarnej soli kala namak, która daje jajeczny posmak
- 300 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki poza olejem wlać do wysokiego naczynia. Miksować blenderem ręcznym przez kilka minut na najwyższych obrotach. Wlewać olej, miksując dalej na najwyższych obrotach. Bardzo ważne jest to, by olej wlewać powoli, cienkim strumieniem. Przekładać do słoika i przechowywać w lodówce.
Wartość kaloryczna: 588,06 kcal
w tym:
procent energii z tłuszczu: 99,79%
procent energii z węglowodanów: 0,00%
procent energii z białka: 0,29%
procent energii z sacharozy: 0,84%
Tłuszcz ogółem: 61,96 g
cholest...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
- Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
- Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
- Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
- ...i wiele więcej!