Składniki:
POLECAMY
- 0,75 kg filetu z łososia
- sól
- pieprz
- mielony imbir
- suszone liście kolendry
- zmielone otręby lniane i nasiona konopi
Przygotowanie:
Filet z łososia myjemy i osuszamy, po czym kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przyprawiamy solą, pieprzem, imbirem i kolendrą. Kropimy cytryną i wstawiamy do piekarnika na 10–15 min. Po wyciągnięciu z piekarnika posypujemy zmielonymi nasionami konopi i otrębami lnianymi, po czym ponownie wkładamy do piekarnika na maksymalnie 10 min.
Wartość energetyczna 1564,99 kcal
W tym:
Procentowy udział energii z tłuszczu 60,20%
Procentowy udział energii z węglowodanów 1,70%
Procentowy udział energii z białka 37,10%
Procentowy udział energii z sacharozy 0,00%
Tłuszcz ogółem 106,39 g
Cholesterol ogółem 525 mg
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 23,49 g – 22,08%
W tym kwasy tłuszczowe j...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
- Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
- Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
- Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
- ...i wiele więcej!