Kolorowe tortille z szarpaną wieprzowiną i warzywami

Newsy

Składniki:

POLECAMY

- 1 porcja wieprzowiny przygotowanej metodą sous vide - „Mięso pomału uwarzone” marki Berger  

- 4 tortille

- 1 czerwona papryka

- 1 cebula

- sałata rzymska

- 1 serek śmietankowy

Wykonanie:

Wyjąć Mięso pomału uwarzone z opakowania foliowego i przełożyć do dołączonej aluminiowej foremki, razem z sosem/galaretką, który się wytworzył. Foremkę z mięsem umieścić w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C i piec przez około 40 minut. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić wraz z cebulą w drobną kosteczkę. Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki. Mięso wyjąć z piekarnika, odczekać aż ostygnie i poszarpać je widelcem na kruche włókna. Placki tortilli posmarować serkiem, rozłożyć sałatę, pokrojoną paprykę i cebulkę oraz poszarpane mięso. Tortille zwinąć w ruloniki, pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm, a następnie ułożyć na półmisku.

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI