Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy , Food Forum Extra

18 lipca 2019

DODATEK NR (Grudzień 2016)

Karp nadziewany

0 610

Składniki:

  • 1,7 kg karpia
  • 300 g żurawiny suszonej
  • 2 czerwone cebule
  • 150 g suszonych pomidorów
  • 50 g migdałów
  • łyżka oleju kokosowego
  • sól do smaku

Przygotowanie:  

Nadzienie:
Żurawinę suszoną moczymy w wodzie ok. godziny. Odcedzamy i wkładamy na patelnię. Cebulę i suszone pomidory kroimy w duże kawałki i dorzucamy do żurawiny. Wszystko dusimy pod przykryciem ok. 20 min. Nie przyprawiamy. Migdały mielimy w młynku i dokładamy do przyrządzonej wcześniej masy.  Całość wkładamy do malaksera i rozdrabniamy na zwartą masę.

POLECAMY

Karp:
Karpia patroszymy, czyścimy, kroimy w szerokie dzwonka i nacieramy solą. Następnie faszerujemy przygotowany...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy