Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy , Food Forum Extra

18 lipca 2019

DODATEK NR (Grudzień 2016)

Karp nadziewany

0 86

Składniki:

  • 1,7 kg karpia
  • 300 g żurawiny suszonej
  • 2 czerwone cebule
  • 150 g suszonych pomidorów
  • 50 g migdałów
  • łyżka oleju kokosowego
  • sól do smaku

Przygotowanie:  

Nadzienie:
Żurawinę suszoną moczymy w wodzie ok. godziny. Odcedzamy i wkładamy na patelnię. Cebulę i suszone pomidory kroimy w duże kawałki i dorzucamy do żurawiny. Wszystko dusimy pod przykryciem ok. 20 min. Nie przyprawiamy. Migdały mielimy w młynku i dokładamy do przyrządzonej wcześniej masy.  Całość wkładamy do malaksera i rozdrabniamy na zwartą masę.

Karp:
Karpia patroszymy, czyścimy, kroimy w szerokie dzwonka i nacieramy solą. Następnie faszerujemy przygotowanym nadzieniem i zaszywamy nicią brzegi. Skórkę karpia smarujemy olejem kokosowym.
 

Karp nadziewany (na 8 porcji)

Wartość energetyczna    300,05 kcal

W tym:
Procentowy udział energii z tłuszczu                26,60%
Procentowy udział energii z węglowodanów    45,25%
Procentowy udział energii z białka                   28,15%
Procent...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów.

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy