Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy

20 stycznia 2019

NR 3 (Czerwiec 2018)

Hummus szparagowy z tymiankiem

0 95

SKŁADNIKI:

  • 15 łodyg cienkich szparagów
  • 1,5 szklanki (1 puszka) gotowanej ciecierzycy
  • 3 łyżki tahini 
  • 2 starte ząbki czosnku
  • 4 gałązki tymianku
  • sok z cytryny, sól do smaku
  • 1 łyżeczka chlorelli
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu

 

Witaminy:

A
ekwiwalent retinolu 
D
C

57,93 µg
0,00 µg
5,51 mg
B1
B2
B6
biotyna
niacyna
0,04 mg
0,05 mg
0,08 mg
0,00 mg
0,40 mg

 

Składniki mineralne:

sód
wapń
potas
fosfor
magnez
30,47 mg
9,50 mg
79,12 mg
30,89 mg
11,83 mg
żelazo
mangan
cynk
miedź
0,66 mg
0,12 mg
...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów.

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!
Sprawdź

Przypisy