Składniki (4 porcje):
4 puszki pomidorów Happy Frucht
POLECAMY
2 czerwone papryki
1 średnia cebula
3 ząbki czosnku
3 ogórki gruntowe
4 kromki pieczywa białego (może być czerstwe)
sok z 1/2 limonki
4 łyżki oleju rzepakowego Rapso
sól, pieprz
Klasyczne gazpacho było wykonywane z krojonych warzyw, teraz popularna staje się kremowa wersja blendowana.
Fot. VOG Polska Sp. z o.o.
Dodatki:
ser feta
rukola
oliwki Beach Flower
ogórek
ziarenka czerwonego pieprzu
Wykonanie:
1. Paprykę przekrój na ćwiartki, wyciągnij gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
2. Cebulę i czosnek obierz oraz pokrój w kostkę.
3. Pomidory przełóż do kielicha miksera. Dodaj pokrojone ogórki, cebulę, paprykę, obrane ząbki czosnku. Dodaj pieczywo, olej oraz wyciśnij sok z limonki. Wszystko dokładnie zmiksuj.
4. Schłodź zupę, np. przez noc.
5. Podawaj chłodnik z zaproponowanymi dodatkami.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice