Domowa granola

Newsy

Domowa granola z bakaliami marki Kresto to idealna propozycja na lekkie i wartościowe śniadanie. 

POLECAMY

Składniki:

  • 1 op. orzechów nerkowca Kresto (100 g)
  • 1 op. orzechów pekan Kresto (100 g)
  • 1 op. orzechów włoskich Kresto (100 g)
  • 1 op. rodzynek Kresto (200 g)
  • 400 g płatków owsianych pełnoziarnistych
  • 4 łyżki wiórków kokosowych Kresto
  • 2 łyżki oleju Rapso
  • 10 łyżek miodu płynnego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • szczypta soli

 

Wykonanie:

1. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

2. Orzechy posiekaj, ale nie na drobno, powinny być to większe kawałki. Przełóż do miski.

3. Dodaj płatki, cynamon, sól, olej, cukier z wanilią oraz miód. Całość dobrze wymieszaj i przełóż na blaszkę. Piecz w rozgrzanym do 160 °C piekarniku z termoobiegiem przez 20 minut, często mieszając.

4. Dodaj rodzynki oraz wiórki kokosowe. Wymieszaj i piecz jeszcze 7–10 minut, często mieszając.

5. Po przestudzeniu przełóż do słoika lub puszki. Domowa granola świetnie smakuje z mlekiem lub jogurtem.

Smacznego!

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI