Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

16 lipca 2019

Dlaczego Lubella Pełne Ziarno tak szybko znika? Bo ma nowy, delikatniejszy smak!

206

Pełnoziarniste makarony przekonują do siebie coraz większe grono smakoszy, a będzie tych wielbicieli jeszcze więcej! Teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, delikatniejszy smak, który zachwyci nie tylko fanów makaronów pełnoziarnistych, ale także tych, którzy swoją przygodę  z tym smakiem dopiero rozpoczynają.  W nowej, lepszej odsłonie Pełnego Ziarna od Lubelli znajduje się kilka wariantów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.  

DELIKATNIEJSZY SMAK, JAŚNIEJSZY KOLOR

Lubella Pełne Ziarno zmienia się – od teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, lepszy smak, a po ugotowaniu makaron jest jaśniejszy. W czym tkwi sekret Pełnego Ziarna od Lubelli? Makaron Lubella Pełne Ziarno ma teraz jeszcze cieńszą strukturę, co powoduje, że jest delikatniejszy. Cała tajemnica lepszego, delikatniejszego smaku tkwi w doskonałej jakości zbożu oraz specjalnym sposobie mielenia ziaren, a Lubella zna się na tym jak nikt inny. Ma ponad 130 lat doświadczenia i tradycji, a młyn Lubelli w Lublinie należy do najnowocześniejszych w Europie. Nic więc dziwnego, że kiedy tylko na stole pojawi się danie z Lubella Pełne Ziarno – od razu szybko znika!

ZBOŻE, MINERAŁY, ENERGIA

Lubella Pełne Ziarno to niezmiennie źródło tych samych niezbędnych  minerałów oraz gwarancja 100% naturalnych składników. Makarony od Lubelli zawiera węglowodany, które mogą wpływać na uzupełnienie glikogenu w tkance mięśniowej. Są też źródłem białka, które może mieć pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, a także przyczyniać się do wzrostu masy mięśniowej
i pomagać w jej utrzymaniu. W makaronach pełnoziarnistych od Lubelli znajdziemy również wiele cennych minerałów takich jak żelazo, miedź, fosfor czy mangan. Jest też błonnik, który może pomóc
w oczyszczaniu organizmu, nabieraniu energii i sił do działania.

7 WARIANTÓW W JESZCZE SMACZNIEJSZEJ ODSŁONIE

Lubella Pełne Ziarno z nowym, lepszym smakiem to aż 7 propozycji, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. W nowej odsłonie dostępne są makarony spaghetti, penne, kokardki oraz gniazda i świderki –  w nowym, delikatniejszym wydaniu będziemy mogli spróbować ich w 3 wersjach – z pszenicy,
z dodatkiem orkiszu lub żyta.

POZNAJ PRZEPISY Z NOWYM PEŁNYM ZIARNEM OD LUBELLI!

Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską

Składniki na 2 porcje:

200 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Spaghetti

300 g bobu

120 g boczku w kawałkach

100 g serka mascarpone

1 łyżka oleju rzepakowego

szczypta pieprzu

natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzając, zostawić 1/2 szklanki wody.

Ugotować bób, ostudzić i obrać.

Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać ser mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu.

Dodać bób, makaron Lubella Pełne Ziarno i gotować, aż sos lekko zgęstnieje.

Doprawić szczyptą pieprzu.

Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Lubella Pełne Ziarno świdry z wędzonym łososiem i koperkiem

Składniki na dwie porcje:

150 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Świdry

200 g wędzonego łososia

pół cebuli

łyżeczka masła

2 łyżki oliwy z oliwek

100 ml śmietany 30 proc.

koperek

cytryna

świeżo zmielony pieprz

sól

Przygotowanie:

Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę.

Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę.

Dodajemy makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry i całość mieszamy ok. 1 min.

Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.

Przypisy