Dołącz do czytelników
Brak wyników

Polecamy

10 maja 2021

„Celiakia – mistrzyni w chowanego”
Webinarium pt.: „Celiakia – mistrzyni w chowanego” 11 maja 2021 (we wtorek) o godzinie 18:00.

34

Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej z okazji 16. Międzynarodowego Dnia Celiakii zaprasza na webinarium pt.: „Celiakia – mistrzyni w chowanego” z udziałem dr hab. n. med. Wojciecha Marlicza, lekarza gastroenterologa. Spotkanie odbędzie się 11 maja 2021 (we wtorek) o godzinie 18:00. Porozmawiamy o maskach, jakie potrafi przybrać celiakia.

Większość osób z celiakią ma symptomy choroby spoza układu pokarmowego, co sprawia, że latami poszukują prawidłowej diagnozy. Dlatego podczas naszego webinarium Pan Doktor skupi się na objawach celiakii, które zazwyczaj nie są z nią kojarzone, a w praktyce zdarzają się bardzo często. Zachęcamy by poinformować o webinarium osoby z rodziny lub znajomych. Wszystkich, którzy mają niezdiagnozowane problemy ze zdrowiem i latami chodzą od lekarza do lekarza. Po wykładzie dr Marlicz będzie odpowiadał na pytania uczestników webinarium.

POLECAMY

Dr hab. n. med. Wojciech Marlicz pracuje w Klinice Gastroenterologii Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Jest również członkiem American College of Gastroenterology i Royal College of Physicians w Edynburgu. W Polsce reprezentuje Europejskie Towarzystwo Medycyny Stylu Życia.

Webinarium jest bezpłatne, otwarte dla wszystkich zainteresowanych i potrwa ok. 2 godziny. Obowiązuje rejestracja. Liczba miejsc podczas transmisji na żywo jest ograniczona do 200 uczestników, dlatego decyduje kolejność wejścia do pokoju webinarowego w dniu wydarzenia. Każda zarejestrowana osoba będzie mogła na żywo obejrzeć spotkanie na kanale Stowarzyszenia na YouTube. Nagranie z webinarium zostanie udostępnione na określony czas wszystkim zarejestrowanym osobom.

Rejestracja:

https://celiakia.clickmeeting.com/celiakia-mistrzyni-w-chowanego/register?_ga=2.29827773.344020108.1620123658-758481793.1599732904

Serdecznie zapraszamy! Webinar jest częścią naszych tegorocznych obchodów 16. Międzynarodowego Dnia Celiakii.

Przypisy