Dołącz do czytelników
Brak wyników

Cebulka marynowana srebrna OLE! - niebanalny dodatek w karnawałowym menu

Artykuł | 14 stycznia 2019 |
21

Nadszedł czas karnawału! Czas radości i szampańskiej zabawy do samego rana. To także pretekst to celebrowania wspólnych chwil z najbliższymi i przyjaciółmi na domówkach i kameralnych imprezach, na których za pewne nie zabraknie apetycznych dań i smakowitych przekąsek.

Niebanalnym dodatkiem w kulinarnej sferze świętowania są warzywne przysmaki OLE!
W karnawałowym menu smakowicie zaprezentuje się lśniąca Cebulka marynowana srebrna OLE! zarówno jako samodzielna warzywna, jak i dodatek do wielu dań.

Jest chrupiąca i niezwykle łagodna w smaku. Odpowiednio dobrana kompozycja przypraw, w której czuć nutę gorczycy sprawia, że srebrzysta cebulka nie tylko kusi wyglądem, ale także wyjątkowym aromatem. Doskonale nada się jako dodatek do sałatki śledziowej. Nie powinno jej zabraknąć na talerzu z zakąskami w postaci koreczków z ulubioną rybą, różnymi serami i warzywami lub na koktajlowych kanapkach np. w wersji z rukolą, twarożkiem chrzanowym i łososiem lub gruszką, gorgonzolą i szynką parmeńską. Cebulka marynowana srebrna OLE! to także inspiracja do wspólnegoprzyrządzenia ciepłego posiłku, które może być doskonałą zabawą. Wybornym choć prostym daniem będą frytki z batatów z fetą w towarzystwie srebrnej cebulki. Wystarczy ułożyć na papierze do pieczenia pokrojone w grubsze paski bataty, skropić je mieszanką oliwy, soli, pieprzu i ulubionych ziół a następnie podpiec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20-25 min. Chrupiące, złociste frytki z batatów podajemy z pokruszoną fetą, aromatyczną cebulką i sosami np. zielonym lub czerwonym pesto.Taka aromatyczna feeria smaków na pewno okaże się hitem wieczoru. Doskonale smakować będzie
z lampką wytrawnego białego wina lub szampana.

Cebulka marynowana srebrnaOLE!

Pojemność: 305ml

Cena: około 6 zł

Więcej na: www.wole-ole.pl

 

Przypisy