Barszcz z uszkami na zakwasie

Porcja na 10 osób

Zdrowe przepisy Food Forum Extra

Barszcz:

Składniki:

  • 20 dkg suszonych grzybów
  • zakwas
  • woda
  • przyprawy do smaku 

Gotujemy grzyby do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i odkładamy do miski – z nich przygotujemy farsz do uszek.
Wywar z grzybów dolewamy do zakwasu i całość podgrzewamy na małym ogniu. Nie wolno zagotować, bo barszcz straci kolor!
Przyprawiamy do smaku.  

POLECAMY

Zakwas:

Najpóżniej na tydzień przed Wigilią przygotowujemy zakwas na barszcz.

...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI