Barszcz:
Składniki:
- 20 dkg suszonych grzybów
- zakwas
- woda
- przyprawy do smaku
Gotujemy grzyby do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i odkładamy do miski – z nich przygotujemy farsz do uszek.
Wywar z grzybów dolewamy do zakwasu i całość podgrzewamy na małym ogniu. Nie wolno zagotować, bo barszcz straci kolor!
Przyprawiamy do smaku.
POLECAMY
Zakwas:
Najpóżniej na tydzień przed Wigilią przygotowujemy zakwas na barszcz.
...Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
- Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
- Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
- Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
- ...i wiele więcej!