AjvarPodravka – idealny dodatek do dań wegetariańskich

Newsy

Wegetarianizm to z pewnością coś więcej niż chwilowa moda. Staje się coraz silniejszym trendem! Miłośnicy diety bezmięsnej szukają nowych smaków i kulinarnych rozwiązań, czyli produktów dopasowanych do ich oczekiwań. Jako dodatek do dań wegetariańskich świetnie sprawdzi się pyszny, w pełni wegetariański AjvarPodravka, który nada potrawom nowego wymiaru i śródziemnomorskiego charakteru!

 

POLECAMY

AjvarPodravka to pyszna pasta warzywna dostępna w wersji łagodnej i ostrej, przygotowana z dojrzałych papryk i bakłażanów w oparciu o oryginalną, chorwacką recepturę!Dzięki temu mamy gwarancję, że w każdym słoiczku zamknięty jest prawdziwy smak prosto znad Adriatyku. AjvarPodravka nie zawiera glutenu, konserwantów,aromatów i sztucznych dodatków.Swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzewających w słońcu Południowej Europy.

AjvarPodravka doskonale sprawdzi się jako dodatek do wegetariańskich dań z makaronem, sałatek oraz warzywnych zapiekanek i leczo.Znakomicie łączy się z sosami – wystarczy dodać jedną lub dwie łyżki AjvaruPodravka do sosu pomidorowego, by przekonać się jak połączenie papryki i bakłażanów nada mu wyjątkowego, zupełnie nowego charakteru. AjvarPodravka doskonale smakuje także jako dodatek do kanapek, grillowanych warzyw, tostów oraz pizzy.

 

AjvarPodravka, łagodny lub ostry, pojemność: 195 g, cena: ok. 5,49 zł. Produkt dostępny jest również w większym opakowaniu, 350g.

 

Bakłażany z patelni z AjvaremPodravka

Składnik:

  • 600 g bakłażanów
  • 200 g białego sera
  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 4 łyżki Ajvaru łagodnego lub ostrego Podravka
  • sól gruboziarnista
  • pieprz czarny ziarnisty

 

Sposób przygotowania

 

  1. Bakłażany pokroić wzdłuż na paski o grubości ½ cm, posolić i posmarować oliwą z oliwek. Krótko smażyć na patelni grillowej. 
  2. Grillowane bakłażany wyłożyć na talerz, a na środku każdego umieścić łyżkę białego sera. Doprawić solą i pieprzem. 
  3. Bakłażany złożyć na pół, a następnie na każdy z nich nałożyć ½ łyżeczki Ajvaru. Posypać posiekanym szczypiorkiem i polać oliwą z oliwek.

Smacznego!

 

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI