Składniki (3 porcje)
3 duże ząbki czosnku
3 łyżeczki startego sera żółtego
POLECAMY
1 litr bulionu mięsnego lub warzywnego
pieczywo na grzanki (może być czerstwe)
2 jajka
szczypta soli
natka pietruszki
Wykonanie
Wylej na talerze porcje zupy, dodaj grzanki, posyp natką pietruszki. Podawaj od razu.
Czosnek obierz, zetrzyj, posyp solą i rozetrzyj łyżką, aby uwolnić aromat.
Wyłóż czosnek na talerze, dodaj ser żółty.
Przygotuj grzanki: pokrój pieczywo, rozgrzej na patelni olej i podpiecz grzanki na złoty kolor.
Do gotującego się bulionu wlej jajka i po 10 sekundach rozmąć je przy pomocy widelca.
#####
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice