Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy

9 listopada 2020

Zupa czosnkowa

20

Jesień ozłaca nasze ulice i dyktuje kierunki kulinarne. Doceniamy wszystko co sycące i co rozgrzewa nas podczas spadków temperatury. Spragnionym pysznych kulinarnych wrażeń, idealnie wpisujących się w klimat panujący z oknem, polecamy szybką w przygotowaniu  i ekspresowo znikającą z talerzy zupę czosnkową. Smacznego!

Składniki (3 porcje)

3 duże ząbki czosnku

POLECAMY

3 łyżeczki startego sera żółtego

1 litr bulionu mięsnego lub warzywnego

pieczywo na grzanki (może być czerstwe)

2 jajka

olej Rapso

szczypta soli

natka pietruszki

Wykonanie

Wylej na talerze porcje zupy, dodaj grzanki, posyp natką pietruszki. Podawaj od razu.

Czosnek obierz, zetrzyj, posyp solą i rozetrzyj łyżką, aby uwolnić aromat.

Wyłóż czosnek na talerze, dodaj ser żółty.

Przygotuj grzanki: pokrój pieczywo, rozgrzej na patelni olej i podpiecz grzanki na złoty kolor.

Do gotującego się bulionu wlej jajka i po 10 sekundach rozmąć je przy pomocy widelca.

#####

VOG Polska Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl

Przypisy