Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

10 stycznia 2023

Zmiany na stanowiskach dyrektorskich w Zakładzie Produkcji Mleczarskiej SM Mlekpol w Grajewie

0 103

Z początkiem 2023 roku funkcję Dyrektora Zakładu Produkcji Mleczarskiej SM Mlekpol w Grajewie obejmuje Piotr Dzięgielewski, który w grajewskim oddziale mleczarni od dwóch lat pełnił funkcję Zastępcy Dyrektora. Jego wcześniejsze obowiązki przejmuje Marcin Piskorski, w latach 2020–2022 pracujący w Mlekpolu na stanowisku Kierownika Wydziału Mechanicznego i Wydziału Energetycznego.

 

 

POLECAMY

 

Zmiany kadrowe na stanowiskach dyrektorskich w ZPM w Grajewie spowodowane są objęciem od 01.01.2023 roku przez Tadeusza Mroczkowskiego, dotychczasowego Dyrektora zakładu, prezesury w SM Mlekpol.

Nowo powołany Dyrektor Piotr Dzięgielewski z przedsiębiorstwem związany jest od lipca 2009 roku, natomiast jego Zastępca Marcin Piskorski – od sierpnia 2012 roku.

Objęcie stanowiska Dyrektora ZPM w Grajewie traktuję jako wyróżnienie, ale też wielkie zobowiązanie. Dziękuję zarówno ustępującemu, jak i nowemu Zarządowi Spółdzielni za pokładane we mnie zaufanie. Dołożę wszelkich starań, by grajewski oddział Mlekpolu wciąż dynamicznie się rozwijał i sprawnie funkcjonował dzięki dalszej specjalizacji i optymalizacji produkcji.

– mówi Piotr Dzięgielewski, Dyrektor Zakładu Produkcji Mleczarskiej SM Mlekpol w Grajewie.

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie w 2021 roku, jako pierwszy podmiot w Polsce, przekroczyła pułap 2 mld litrów skupionego mleka. To blisko 5,5 milionów litrów pozyskanych dziennie od blisko 8500 dostawców-członków Spółdzielni. Wyroby Mlekpolu powstają w 13 nowoczesnych i wysoko wyspecjalizowanych zakładach przetwórczych zlokalizowanych w różnych częściach kraju.

Zakład Produkcji Mleczarskiej SM Mlekpol w Grajewie działalność gospodarczą prowadzi od 1980 roku i jest najstarszym, a zarazem największym oddziałem przedsiębiorstwa. W kilku działach produkcyjnych powstaje tu szeroki asortyment wyrobów mleczarskich: produkty UHT, masło i miksy tłuszczowe, twarogi, serki ziarniste, mleko w proszku i sery konfekcjonowane.

Przypisy