Kulki mocy a’la kutia
Składniki (na ok. 10-12 sztuk)
- 50 g orzechy włoskie
- 50 g morwa biała suszona
- 15 g skórka kandyzowana z pomarańczy
- 50 g rodzynki
- 50 g migdały
- 50 g śliwki
- 50 g figi
- 100 g mąka migdałowa
- 30 g syrop z agawy/miód
- 0,5 szt. laski wanilii
- 50 ml sok wyciśnięty z pomarańczy + skórka
- 75 g mak mielony
- 50 ml mleko roślinne
Wykonanie
POLECAMY
Mleko zagotować, zalać mak i wymieszać. Pomarańcze sparzyć wrzątkiem i osuszyć. Laskę wanilii naciąć wzdłuż i wyciągnąć nożem ziarenka. Wszystkie składniki umieścić w malakserze, zetrzeć skórkę pomarańczową na drobnych oczkach i wycisnąć sok z pomarańczy, a następnie zmielić na masę. Jeżeli masa jest zbyt mokra i lepka można dodać ok. 25 g...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
- Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
- Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
- Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
- ...i wiele więcej!