Streaming online odbędzie się 28 kwietnia o godz. 10:30 pod linkiem https://transmisje.videopr.pl/kantar
U progu sezonu poznamy ulubione i najbardziej wyczekiwane warzywa i owoce. Potencjał sezonowości osłabia całoroczna dostępność świeżych warzyw i owoców, pozorne uniezależnienie naszej diety od pór roku (np. sałata i plasterek pomidora na kanapce przez cały rok). Przed nami najlepszy czas na budowę odporności i korektę nawyków. Pytanie: jak go wykorzystamy?
POLECAMY
Przypomnijmy - warzywa i owoce powinny stanowić połowę tego co spożywamy.
Plan konferencji:
- Ulubione warzywa i owoce Polaków – wyniki sondażu wśród dorosłych Polaków.
- Analiza konsumpcji warzyw i owoców w 5 najważniejszych posiłkach.
- 10 barier i 10 czynników sprzyjających konsumpcji warzyw i owoców.
- Komentarze ekspertów Kantar oraz KZGPOiW.
- Gość specjalny: Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyk kliniczny
- Prezentacja wyników badań konsumpcji warzyw i owoców w kwietniu 2020 roku.
- Prezentacja Wskaźników „Wczoraj na talerzu” i Różnorodności Konsumpcji.
Tutaj można sprawdzić aktualne informacje o naszych ekspertach.
Wyniki skomentują przedstawiciele producentów warzyw, owoców i przetworów najczęściej spożywanych przez Polaków w kwietniu.
Przekażemy prezentacje, komunikat oraz nagrania ekspertów w formie mp3.
Zapraszają: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw oraz Kantar Polska.
Kontakt i pytana do uczestników: e-mail kuba.antoszewski@kantar.com