Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy , Newsy

12 stycznia 2021

Wypełnij swoje dania toskańskim klimatem z OLE!
PRZEPIS: Sałatka z suszonymi pomidorami z pestkami dyni i smażonym tofu

108

Jak w niepozornym słoiku zatrzymać smak i aromat? Czy można odwzorować śródziemnomorski klimat nie wyjeżdżając z Polski? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz poniżej, ale zdradzamy, że powodem tego wszystkiego są Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!

Marzysz o podróży do Toskanii albo na Sycylię, gdzie na każdym kroku dojrzałe i soczyste pomidory kwitną w promieniach słońca? Nie musisz już nigdzie wyjeżdżać, aby zaczarować swoją kuchnię i nadać jej śródziemnomorskiego charakteru. Wszystko za sprawą suszonych pomidorów z pestkami dyni w oleju z ziołami od OLE! Zaopatrz się w porządny zapas wypełnionych po brzegi ziołowym aromatem słoiczków, ponieważ z nimi, wyczarujesz nieograniczoną liczbę pysznych i sycących potraw.                        

POLECAMY

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! sprawdzą się zarówno do dań na zimo jak i na ciepło. Możesz śmiało podać je jako przystawkę, faszerując kozim serem, lub robiąc koreczki w akompaniamencie serów i wędlin. Zblenduj je na gładką masę i podawaj jako pastę do świeżego, chrupkiego pieczywa. Podsmaż suszone pomidory na oleju ze słoiczka i przyrządź z dodatkiem parmezanu i makaronu al dente prawdziwie włoskie spaghetti. Możliwości są naprawdę nieograniczone!

Wszystko to jest możliwe za sprawą soczystości pomidorów, wzbogaconych delikatnymi, a chrupkimi pestkami dyni, które idealnie wpiszą się w każdą kulinarną koncepcję. Gwarantujemy, że tuż po otwarciu słoiczka, Twoja kuchnia wypełni się obłędnym aromatem pomidorów i ziół.

Smacznego!                                                         

________________________________________

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 270 g
Cena: ok. 10 zł

Więcej na: www.wole-ole.pl

PRZEPIS: Sałatka z suszonymi pomidorami z pestkami dyni i smażonym tofu

Składniki do sałatki:

1 tofu naturalne

mieszanka sałat

czerwona cebula

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju OLE!

awokado

Marynata do tofu:

3 łyżki sosu sojowego

2 ząbki czosnku

kawałek imbiru startego na drobnej tarce

olej

Sos do sałatki:

4 łyżki oliwy

2 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami

łyżka octu

1 łyżeczka miodu

1 łyżka soku z cytryny ( opcjonalnie)

2 łyżki musztardy francuskiej

sól, pieprz

Tofu kroimy w grube plastry. Zalewamy sosem sojowym. Odstawiamy na min. godzinę.
Łączymy składniki sosu do sałatki, po czym także odstawiamy. Awokado obieramy i kroimy w grube plastry. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę starty imbir oraz czosnek. Dodajemy tofu i chwilę smażymy na złocisty kolor. Na talerzu rozkładamy sałatę, suszone pomidory, awokado, cebule oraz tofu. Całość polewamy sosem.

 

Przypisy