Marzysz o podróży do Toskanii albo na Sycylię, gdzie na każdym kroku dojrzałe i soczyste pomidory kwitną w promieniach słońca? Nie musisz już nigdzie wyjeżdżać, aby zaczarować swoją kuchnię i nadać jej śródziemnomorskiego charakteru. Wszystko za sprawą suszonych pomidorów z pestkami dyni w oleju z ziołami od OLE! Zaopatrz się w porządny zapas wypełnionych po brzegi ziołowym aromatem słoiczków, ponieważ z nimi, wyczarujesz nieograniczoną liczbę pysznych i sycących potraw.
Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! sprawdzą się zarówno do dań na zimo jak i na ciepło. Możesz śmiało podać je jako przystawkę, faszerując kozim serem, lub robiąc koreczki w akompaniamencie serów i wędlin. Zblenduj je na gładką masę i podawaj jako pastę do świeżego, chrupkiego pieczywa. Podsmaż suszone pomidory na oleju ze słoiczka i przyrządź z dodatkiem parmezanu i makaronu al dente prawdziwie włoskie spaghetti. Możliwości są naprawdę nieograniczone!
POLECAMY
Wszystko to jest możliwe za sprawą soczystości pomidorów, wzbogaconych delikatnymi, a chrupkimi pestkami dyni, które idealnie wpiszą się w każdą kulinarną koncepcję. Gwarantujemy, że tuż po otwarciu słoiczka, Twoja kuchnia wypełni się obłędnym aromatem pomidorów i ziół.
Smacznego!
________________________________________
Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 270 g
Cena: ok. 10 zł
Więcej na: www.wole-ole.pl
PRZEPIS: Sałatka z suszonymi pomidorami z pestkami dyni i smażonym tofu
Składniki do sałatki:
1 tofu naturalne
mieszanka sałat
czerwona cebula
Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju OLE!
awokado
Marynata do tofu:
3 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku
kawałek imbiru startego na drobnej tarce
olej
Sos do sałatki:
4 łyżki oliwy
2 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami
łyżka octu
1 łyżeczka miodu
1 łyżka soku z cytryny ( opcjonalnie)
2 łyżki musztardy francuskiej
sól, pieprz
Tofu kroimy w grube plastry. Zalewamy sosem sojowym. Odstawiamy na min. godzinę.
Łączymy składniki sosu do sałatki, po czym także odstawiamy. Awokado obieramy i kroimy w grube plastry. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę starty imbir oraz czosnek. Dodajemy tofu i chwilę smażymy na złocisty kolor. Na talerzu rozkładamy sałatę, suszone pomidory, awokado, cebule oraz tofu. Całość polewamy sosem.