Składniki:
POLECAMY
1 placek tortilli
150 g ugotowanych buraczków (własnej roboty lub ze słoika)
200 g polędwiczek z piersi kurczaka
50 g sera feta
100 g śmietany (może być gęsty jogurt)
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
1/3 słoiczka marynowanych srebrnych cebulek OLE!
2 garści rukoli
1 łyżka posiekanej pietruszki
przyprawy: 1 łyżeczka oregano, sól, pieprz
Śmietanę/jogurt łączymy z posiekaną pietruszką, czosnkiem, solą i pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy. Mięso myjemy, osuszamy. Nacieramy przyprawami (solą, pieprzem, oregano) oraz olejem. Smażymy, aż mięso będzie miękkie w środku i zarumienione.
Na środku placka tortilli rozsmarowujemy buraczki, układamy na nie kurczaka, pokruszoną fetę, cebulki i rukole. Łyżką nakładamy sos. Zwijamy jak gołąbki. Grillujemy na patelni lub w rozgrzanym piekarniku.