Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

12 maja 2020

Wiosną szczególnie zadbaj o odporność – nowy produkt Estrovita Immuno
Materiał z komentarzem dr n. med. Edyty Blus

90

Niezależnie od tego, czy aktualnie zostajesz w domu, czy wychodzisz do pracy, wiosenne wahania temperatur mogą wystawić Twoją odporność na próbę. Niedobór witamin i odpowiednich składników odżywczych oraz brak ruchu to kolejne czynniki zwiększające podatność na infekcje. Zobacz, jak poprawić kondycję organizmu za pomocą dobrej diety, zdrowych nawyków i EstroVita Immuno – nowego na rynku suplementu dedykowanego wzmacnianiu odporności.

Dieta podstawą sił witalnych organizmu

POLECAMY

Wiosna to świetny okres do wprowadzenia zmian w swoim życiu, także tych dietetycznych.  Wysoko przetworzona żywność nie sprzyja prawidłowej pracy organizmu, a w efekcie – odporności. Dlatego podstawą codziennej diety warto uczynić sezonowe warzywa, które wiosną zaczynają pojawiać się na targach i ryneczkach. Na szczególną uwagę zasługuje rzodkiewka, która pojawia a się jako jedno z pierwszych warzyw po zimie. Wspiera ona utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi i jest bogatym źródłem witamin, soli mineralnych, białka i cukrów. Ponadto rzodkiewka nie tylko świetnie smakuje, ale jest również niskokaloryczna. Zawartość przeciwutleniaczy pozwala jej zwalczać wolne rodniki. Wśród nowalijek zasługujących na uwagę jest też szczypiorek, charakteryzujący się bogactwem witamin (B1, B2, C, PP, A i K) oraz minerałów (takich jak między innymi: magnez, żelazo, potas, wapń). Słynie też ze swoich właściwości bakteriobójczych. Poprawia przemianę materii, stanowiąc wsparcie w odbudowie formy po zimie. A jak przy tym smakuje! Kolejnym wartościowym składnikiem, który powinien gościć wiosną na talerzu jest świeży ogórek, koperek czy botwinka. Niezliczone przepisy pozwalają za każdym razem podać je w  innej formie i cieszyć się ich smakiem.

Aktywność w trosce o dobrą kondycję i odporność

W trosce o odporność warto zadbać także o aktywność, którą możemy realizować również w domowym zaciszu.  Ćwiczenia cardio i wzmacniające, joga, skakanie na skakance – to przykłady treningów, który możemy realizować bez żadnego specjalistycznego sprzętu. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca osobom w wieku od 18 do 64 lat, by podejmowały umiarkowany wysiłek trwający łącznie co najmniej 150 minut tygodniowo lub intensywny, trwający 75 minut. Aktywność fizyczna w połączeniu ze zdrowia dietą pozwoli nam utrzymać ciało i ducha w dobrej kondycji oraz pozytywnie wpłynie na odporność.

EstroVita Immuno – codzienna kropla zdrowia

Dieta i sport to jednak nie wszystko. W trosce o swoją odporność, warto sięgnąć po łatwo przyswajalny suplement diety EstroVita Immuno. Ta absolutna nowość na rynku służy wsparciu układu immunologicznego, co jest kluczowe szczególnie w okresach przejściowych, w których istnieje zwiększone ryzyko infekcji. Już jedna porcja, czyli 5 ml unikalnej kompozycji 4 olejów roślinnych (z lnu, wiesiołka, czarnej porzeczki i czarnuszki) pokrywa w 100% dzienne zapotrzebowanie organizmu na kwasy tłuszczowe Omega 3, 6 i 9. Olej z czarnej porzeczki pozytywnie wpływa na wzmocnienie organizmu oraz przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mięśni i stawów. Olej z wiesiołka pomaga w utrzymaniu zdrowej skóry. Kompleks witamin A i D wspiera układ odpornościowy, witamina E to cenny przeciwutleniacz, zaś witamina K wspiera utrzymanie mocnych kości. Naturalny aromat cytrynowy zachęca do sięgania po suplement każdego dnia.

O tym, jak istotna jest odpowiednia suplementacja, przekonuje dr n. med. Edyta Blus. „Wiosną organizm potrzebuje wsparcia. Prawidłowa dieta w tym okresie powinna zawierać między innymi żelazo, witaminę D i E oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) z grupy Omega. Deficyt tych składników jest coraz częściej postrzegany jako czynnik ryzyka prowadzący do infekcji, dlatego istotne jest ich dostarczanie nie tylko z pożywieniem, ale również w postaci odpowiednio skomponowanych suplementów diety.” - tłumaczy dr n. med. Edyta Blus.

Więcej informacji na www.estrovita.pl

Przypisy