Składniki (2 porcje)
1 garść miksu sałat
1 garść liści szpinaku baby
POLECAMY
1 awokado
2 jajka (ugotowane według preferencji)
100 g łososia wędzonego
płatki migdałów KRESTO
rzodkiewka
szczypiorek
ulubione kiełki
olej Rapso
1/2 cytryny
sól, pieprz
Wiosenna sałatka
Fot. KRESTO
Wykonanie
Na dno miseczek ułóż sałaty i szpinak. Ugotowane jajko obierz, przekrój i ułóż na sałatach.
Rybę podziel na cząstki i dodaj do misek.
Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę po okrojeniu dookoła, miąższ pokrój według upodobań i dodaj do sałatki.
Rzodkiewki i szczypiorek pokrój i dodaj do sałatki.
Całość skrop olejem, sokiem z cytryny, posól i popieprz.
Na koniec całość posyp płatkami migdałowymi oraz kiełkami.
Sałatkę proponuję podać z grzankami z ulubionego pieczywa.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice