Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

25 marca 2020

Wielkanocny niezbędnik - Migdały tarte BackMit

107

Niepozorne, ale pełne smaku bakalie to nieodzowny składnik wielkanocnych potraw, szczególnie tych o słodkim obliczu. I chociaż wielu z nas za króla świątecznych wypieków uznaje mak, to jednak zdaniem innych palmę pierwszeństwa bezsprzecznie dzierżą migdały. Właśnie z myślą o wielbicielach tych orzechów marka BackMit przygotowała Tarte migdały, zamknięte w poręcznym, szczelnym opakowaniu. Idealnie nadają się one do przygotowywania nie tylko mazurków i babek, ale również wytrawnych dań wielkanocnych.

Święta Wielkanocne to czas rodzinnych spotkań i długich rozmów, toczonych przy bogato zastawionym stole. Królują na nim oczywiście jajka w różnych odmianach i absolutna klasyka w postaci żurku czy białej kiełbasy, jednak dla wielu osób najważniejsze są słodkie smakołyki. Chodzi przy tym nie tylko o paschę, makowce czy baby, ale również o słodkości z migdałami w roli głównej – mazurki, chrupiące tarty czy orzechowe ciasteczka. Warto jednak pamiętać, że o ile kosztowanie świątecznych wypieków zwykle przebiega błyskawicznie i pyszne ciasta znikają ze stołu w okamgnieniu, o tyle ich przygotowanie zajmuje znacznie więcej czasu. Duży w tym udział mają właśnie bakalie, których obróbka bywa żmudna i długotrwała.
 

POLECAMY

Na szczęście z pomocą przychodzi marka BackMit i jej wyjątkowa propozycja – Tarte migdały, zamknięte w praktycznym, szczelnym opakowaniu o pojemności 200 g. Sięgając po orzechy w takiej postaci można mieć pewność, że przygotowanie wielkanocnych wypieków będzie dużo szybsze i łatwiejsze, a ich smak zachwyci nawet najbardziej wybrednych degustatorów. Co istotne, najwyższej jakości migdały tarte mogą posłużyć również do przygotowania świątecznych ciast w wersji fit lub bezglutenowej, ponieważ świetnie zastąpią tradycyjną mąkę na przykład w migdałowym mazurku.
 

Wszystkim tym, którzy przy wielkanocnym stole wybierają raczej dania wytrawne a nie słodkie, tarte migdały BackMit mogą posłużyć natomiast jako ciekawy dodatek do domowego pasztetu, panierka do mięsa czy też składnik orzechowo-migdałowego sosu.
 

BM Migdały tarte

Masa netto: 200 g

###

Firma VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

 

VOG Polska Sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl

Przypisy