Wielkanocna pascha migdałowa – przepis od SM Mlekpol

Zdrowe przepisy

Wielu z nas nie wyobraża sobie świąt bez domowych ciast własnoręcznie przygotowywanych w domu. Klasyczne desery, takie jak sernik, babka czy pascha, wpisane są w polskie tradycje wielkanocne. W SM Mlekpol dbamy o to, by święta z naszymi produktami były smaczne, a tradycyjne potrawy na stołach wzbogaciły rodzinne chwile. Zachęcamy naszych konsumentów do czerpania kulinarnych inspiracji na www.najlepszewkuchni.pl.

Składniki

  • 500 g twarogu półtłustego
  • Mazurski Smak 
  • 200 g cukru pudru
  • 5 żółtek twardych
  • 2 żółtka płynne
  • 120 g masła extra Mazurski Smak 
  • 2 łyżki sera mascarpone Mlekpol
  • ...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • Roczną prenumeratę dwumiesięcznika Food Forum w wersji papierowej lub cyfrowej,
  • Nielimitowany dostęp do pełnego archiwum czasopisma,
  • Możliwość udziału w cyklicznych Konsultacjach Dietetycznych Online,
  • Specjalne dodatki do czasopisma: Food Forum CASEBOOK...
  • ...i wiele więcej!

Przypisy

    POZNAJ PUBLIKACJE Z NASZEJ KSIĘGARNI