Dla miłośników kuchni z południa Europy, OLE! przygotowało niezwykłą kompozycję. Smak słodkich pomidorów wzbogacony aromatem mieszanki ziół połączono z nutką pikanterii – marynowanym pieprzem. To innowacyjne połączenie zaskakuje wyrafinowaniem i jest prawdziwą eksplozją smaków, która uraczy niejedno podniebienie.
Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!, sprawdzą się w różnych połączeniach jako dodatek do sałatek, kanapek czy też w nieco konkretniejszych daniach mięsnych, makaronowych czy też domowych zapiekankach z makaronem. Zapewniamy, że wiele ulubionych potraw nabierze zupełnie nowego, zaskakującego smaku - takiego, który pamiętamy z pięknych podróży np. do Włoch, gdzie pomidory to najważniejszy składnik większości dań.
POLECAMY
Suszone pomidory z pieprzem marynowanym idealnie pasują do potraw mięsnych, ale także świetnie uzupełniają smak dań wegetariańskich. Zachęcamy do skosztowania i odwagi w odkrywaniu nowych kompozycji smakowych z użyciem właśnie takiej propozycji od OLE!
Sprawdź pozostałe propozycje marki OLE! i... poddaj się wspaniałym kulinarnym doznaniom!
SMACZNEGO!
Więcej na: www.wole-ole.pl
Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami w OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 8 zł
#####
Sałatka z pieczonych warzyw, serem owczym oraz Suszonych pomidorów w oleju z ziołami OLE!
Składniki:
1 kg małych młodych ziemniaków
4 marchewki
5 ugotowanych buraków
400 g ugotowanej ciecierzycy
200 g sera owczego (możemy użyć sera feta lub koziego)
1 duża cukinia
½ słoika Suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
½ pęczka zielonych szparagów
rozmaryn
listki bazylii (czerwonej i zielonej)
2 ząbki czosnku
1/3 szklanki oliwy
sól, pieprz
ulubione przyprawy (opcjonalnie)
Oliwę łączymy z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem Surowe warzywa dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Ze szparagów odrywamy twarde części. Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym lub wyłożonym na blaszce papierze do pieczenia.
Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy rozmarynem i ulubionymi przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC. Pieczemy ok. 30 min w funkcji góra-dół. Po tym czasie zmieniamy na funkcję grilla. Dodajemy ser i cieciorkę. Pieczemy ok. 15 minut aż do zarumienienia. Dodajemy Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!. Przekładamy do miski lub bezpośrednio na talerze.