Dołącz do czytelników
Brak wyników

Newsy

22 czerwca 2020

Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE! – nie tylko dla miłośników pikantnych smaków

80

Przekonaj się, że można zatracić się w aromacie dojrzałych w słońcu suszonych pomidorów i sięgnij po propozycję OLE!. Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami, to klasyka otulona nutką pikanterii, w towarzystwie aromatycznych ziół. Słodycz pomidorów i ostrość pieprzu to zapowiedź niezapomnianej przygody.

Dla miłośników kuchni z południa Europy, OLE! przygotowało niezwykłą kompozycję. Smak słodkich pomidorów wzbogacony aromatem mieszanki ziół połączono z nutką pikanterii –  marynowanym pieprzem. To innowacyjne połączenie zaskakuje wyrafinowaniem i jest prawdziwą eksplozją smaków, która uraczy niejedno podniebienie.

POLECAMY

Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!, sprawdzą się w różnych połączeniach jako dodatek do sałatek, kanapek czy też w nieco konkretniejszych daniach mięsnych, makaronowych czy też domowych zapiekankach z makaronem. Zapewniamy, że wiele ulubionych potraw nabierze zupełnie nowego, zaskakującego smaku - takiego, który pamiętamy z pięknych podróży np. do Włoch, gdzie pomidory to najważniejszy składnik większości dań.

Suszone pomidory z pieprzem marynowanym idealnie pasują do potraw mięsnych, ale także świetnie uzupełniają smak dań wegetariańskich. Zachęcamy do skosztowania i odwagi w odkrywaniu nowych kompozycji smakowych z użyciem właśnie takiej propozycji od OLE!

Sprawdź pozostałe propozycje marki OLE! i... poddaj się wspaniałym kulinarnym doznaniom!

SMACZNEGO!  

Więcej na: www.wole-ole.pl

Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami w OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 8 zł

#####

Sałatka z pieczonych warzyw, serem owczym oraz Suszonych pomidorów  w oleju z ziołami OLE!

Składniki:

1 kg małych młodych ziemniaków

4 marchewki

5 ugotowanych buraków

400 g ugotowanej ciecierzycy

200 g sera owczego (możemy użyć sera feta lub koziego)

1 duża cukinia

½ słoika Suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!

½ pęczka zielonych szparagów

rozmaryn

listki bazylii (czerwonej i zielonej)

2 ząbki czosnku

1/3 szklanki oliwy

sól, pieprz

ulubione przyprawy (opcjonalnie)

Oliwę łączymy z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem Surowe warzywa dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Ze szparagów odrywamy twarde części. Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym lub wyłożonym na blaszce papierze do pieczenia.

Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy rozmarynem i ulubionymi przyprawami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC. Pieczemy ok. 30 min w funkcji góra-dół. Po tym czasie zmieniamy na funkcję grilla. Dodajemy ser i cieciorkę. Pieczemy ok. 15 minut aż do zarumienienia. Dodajemy Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!. Przekładamy do miski lub bezpośrednio na talerze.

 

Przypisy