Dołącz do czytelników
Brak wyników

Zdrowe przepisy , Newsy

24 listopada 2020

Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami od OLE!

109

Suszone pomidory OLE! to obowiązkowa pozycja dla wszystkich miłośników dań kuchni śródziemnomorskiej. Prawdziwa kwintesencja smaków i aromatów, drzemiąca
w pomidorach, wzbogacona  autorską mieszanką ziół, otoczona delikatną zalewą olejową.

Suszone pomidory to kultowy produkt OLE!, powalający swoim smakiem i aromatem, od razu po odkręceniu słoiczka. Wyobraź sobie soczyste, słodkie pomidory, poddane procesowi suszenia, a następnie zanurzone w delikatnej zalewie. Jakby tego było mało, pieprz i autorska kompozycja ziół dodatkowo podkreślają fuzję aromatów tej pozycji od OLE! Temu nie można się oprzeć!

POLECAMY

To innowacyjne połączenie, które zaskoczy zarówno miłośników śródziemnomorskiej kuchni, jak i tych, którzy dopiero ją odkrywają. Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami od OLE! sprawdzą się w każdej kategorii dań, od sałatek, przez wrapy, aż po sycące dania mięsne i rybne.

Inspiruj się OLE!: poznaj propozycje na dania z dodatkiem suszonych pomidorów OLE!, w nieco pikantniejszej wersji – z pieprzem marynowanym, które sprawiają, że potrawa nabierze niepowtarzalnego aromatu. Odkryj SAŁATKĘ z pieczonych warzyw, sera owczego i suszonych pomidorów. Przepisu szukaj w PRZEPISNIKU OLE!: https://bit.ly/3jfZBG9

________________________________________

Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: ok. 8 zł

 

Więcej na: www.wole-ole.pl

#####

PRZEPIS: Bolognese z suszonymi pomidorami OLE! w cieście francuskim

Składniki:

2 puszki krojonych pomidorów

2 ząbki czosnku

1 cebula

500g mielonego mięsa wołowego

½ pęczka posiekanej pietruszki

1 duża marchewka

1/3 słoika suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!

1 jajko

rulon ciasta francuskiego

20g startego żółtego sera

czarnuszka lub czarny sezam do posypania

Cebulę podsmażamy na oleju lub maśle. Kiedy się zarumieni, dodajemy posiekany/wyciśnięty czosnek oraz startą na małych oczkach marchewkę.Dodajemy mięso i smażymy, aż zmieni kolor. Dodajemy pomidory z puszki. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 20 min, co jakiś czas mieszając.
Na koniec doprawiamy i dodajemy posiekaną pietruszkę oraz pokrojone suszone pomidory. Odstawiamy do ostygnięcia. Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy na dwie równe części, na jednym płacie układamy nadzienie. Przykrywamy drugim płatem. Sklejamy brzegi za pomocą widelca. Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem lub czarnuszką. Pieczemy w 180oC (piekarnik musi być dobrze rozgrzany) przez ok.30 min.

Więcej na: https://bit.ly/2UTYzGl

 

Przypisy